Select Page

AUDIO: Novi hit Zorana Begića – Zoke, “Pjesma Posušju”

AUDIO: Novi hit Zorana Begića – Zoke, “Pjesma Posušju”

„Iz Podbile i Vinjana, Sutine i Poklečana, Tribistova, Gradca, Vira, uvijek naša pjesma svira..“ – početni su stihovi nove skladbe Zorana Begića – Zoke koja nosi naziv „Pjesma Posušju“.
Pjesma je, kao što joj i sam naziv govori, posvećena Posušju, a u njoj je opjevan gotovo svaki kutak općine Posušje. U njoj je upozorio na važnost obitelji, na naše porijeklo, rodnu grudu kojoj pripadamo i gdje smo rođeni i koju nikako ne smijemo zaboraviti.

Omiljen izvođač

Zoran Begić je omiljen izvođač, kako među mladim tako i među srednjim i starijim generacijama, tako da ne sumnjamo da će i ova pjesma postati veliki hit, ako već i nije, jer se često tražena na loklanim radipostajama. Vjerujemo da ste pjesmu poslušali, ali i da će te ponovno:

Begić je glazbenu karijeru započeo na raznim amaterskim festivalima, a njegov prvi album, „Pjevaj prijatelju“, izlazi 1999. godine. Nakon toga započinje profesionalnu karijeru.
2003. godine izlazi i drugi album pod nazivom „Preko brda i visina“, u kojem se našlo par hitova, kao što su „Volim Hercegovinu“, „Diži kume pjesmu“, „Zovem Zoru“ i ostale. Album je dobio platinastu plaketu izdavačke kuće Song Zelex za prodanih 35.000 primjeraka.

Brojni albumi i nastupi

U prosincu 2005. izlazi treći album pod nazivom „Ameriko, Ameriko“, iza kojeg je usljedila turneja diljem svijeta. Album je opet bio nagrađen platinastom plaketom izdavačke kuće Song Zelex za prodanih 28.000 primjeraka. 2007. godine, Begić je nastupio u Hercegovačkom radijskom festivalu sa singlom „Među svojima“.

zoran begic zoka 3

Godinu kasnije, izlazi njegov četvrti studijski album pod nazivom „Među svojima“. Album je sniman u Zagrebu, a sa “Zokom” je surađivao i glazbenik Mate Bulić, s kojim je i snimljen duet „Lito je na Ilindanu“. S pjesmom „Haljina bijela“ nastupio je na 2. HRF-u i osvojio treće mjesto.

Inače, Zoran Begić je poznat kao veliki humanista, nastupao je na raznim humanitarnim koncertima i uvijek se rado odazove kad treba pomoći ljudima u nevolji.

Posušje.net

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading