Select Page

Bankar iz Vrlike sa velikom svotom novca preko Vinjana Donjih ušao u Hercegovinu

Bankar iz Vrlike sa velikom svotom novca preko Vinjana Donjih ušao u Hercegovinu

Iz banke u Vrlici tijekom vikenda nestalo je 11,5 milijuna kuna. Kako kažu u splitskoj policiji, osumnjičenik je i dalje nedostupan, a nije pronađen ni novac.

Kako doznajemo, prije nego što je bankar prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom, a navodno je to učinio preko Vinjana Donjih, ostavio je pola milijuna kuna bliskim osobama želeći tako zbrinuti obitelj.

No ta gesta nije naišla na odobravanje te je novac uskoro završio u rukama policije.

Zašto je toliko novac bio u banci?

Nestanak silnog novca iz banke već je treći dan top tema u ovom malom dalmatinskome mjestu, mjestu iz kojeg mladi neprestano odlaze i koje je odavno izgubilo nadu u boljitak. Iz njega je, naposljetku, ovih dana otišla i banka.

Klijenti su, naime, još prije dobili obavijest da će se poslovnica OTP banke, jedine banke u mjestu, zatvoriti 15. studenog. No zbog ovih nenadanih događaja svi klijenti dobili su novu obavijest o ranijem zatvaranju, točnije 11. studenog.

Milijune pokupio još uz petak

To je stvorilo velik problem klijentima banke, koji su po svoj novac, nakon što ga više nisu mogli podignuti na bankomatu, morali ići u Sinj ili neki drugi grad. A kako je Srđan odnio novac i zašto ga je u tako maloj poslovnici bilo toliko, ima više verzija.

Prema jednoj od njih, banka se pripremila na dizanje većih količina depozita pa se zbog toga odjednom u poslovnicu slilo toliko novca. Druga verzija kaže kako je bankar tražio da dopreme toliko novca jer je klijent zatražio milijunski kredit u gotovini.

Prema trećoj verziji on je zapravo još ranije odnosio novac te se zbog vijesti kako će se poslovnica zatvoriti prestrašio revizije poslovanja te je uzeo sve što je mogao, uključujući novac s nekih računa, i netragom nestao, piše 24sata.hr

‘Ispario je. Ovako lude priče još nije bilo’

Iako će većina reći kako je Srđan legenda, ima i onih koji mu nisu skloni.

– Bio je dobročinitelj i pohlepnik istodobno. Očito se malo pogubio. Ima suprugu, četvero djece i unučad. Mogu shvatiti da je uzeo pare i napustio Vrliku, ali kako će bez djece i unučadi… Imao je puste prijatelje, na raznim pozicijama i u svakom gradu. Ako je zaista prebjegao u Hercegovinu, mora da mu je netko sredio dvojno državljanstvo – kažu mještani Vrlike.

Inače, Srđan je bio u ratu kao pripadnik 126. brigade, bavio se lovom, a bio je i dopredsjednik Kinološkog društva u Vrlici.

– Zadnji put vidjeli smo ga u četvrtak, na kavi. Novac je navodno pokupio u petak i tijekom vikenda ispario. Da se nešto događa, shvatilo se u ponedjeljak kad su klijenti došli po novac. Djelatnica je rekla da je sustav pao. Tad se već pročulo da je Srđo nestao. Pričalo se i da je otet. Ovako lude priče u Vrlici dugo nije bilo – pričaju naši sugovornici.

Novac je navodno bio i u kunama i eurima, a neki navode kako ga je izvadio kroz bočne prozore kuće u kojoj je poslovnica banke.

Policija je danima “češljala” poslovnicu i Srđanovu obiteljsku kuću nedaleko od banke, no već u srijedu nikog nije bilo.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading