Select Page

Grabar- Kitarović: Hrvatima u BiH više nitko drugi ne smije birati predstavnike

Grabar- Kitarović: Hrvatima u BiH više nitko drugi ne smije birati predstavnike

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Mostar te prisustvovala svečanoj akademiji povodom prve godišnjice djelovanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH, koja se održala u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, prenosi Klix.ba

Grabar-Kitarović, koja je uz pokrovitelja predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića, bila supokroviteljica akademije, koji je u svom obraćanju naglasila je značaj ove udruge, ali i kazala kako je od početka svog mandata “radikalno preokrenula politiku Hrvatske na međunarodnoj sceni razgovarajući ravnopravno sa svjetskim vođama i uvijek zagovarala prava Hrvata, konstitutivnog naroda Bosne i Hercegovine”.

“Ono što jeste i što će ostati moja državna politika je briga za Hrvate Bosne i Hercegovine. Hrvati imaju dvije domovine – Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali mi smo jedna duša i jedan narod, i zato neću stati dok se vama Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što vam pripada povijesni, politički i prema Ustavu BiH, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih vaših prava kao konstitutivnog naroda”, kazala je.

Poručila je kako hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini više nitko drugi ne smije birati predstavnike.

“Varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz Bosne i Hercegovine, neće. Ja ću uz vašu pomoć biti garant da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata u BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika. To je ključno pitanje naše nacionalne vjerodostojnosti, opstanka, našeg razvoja i budućnosti”, izjavila je.

Kolinda Grabar-Kitarović u punom je jeku predizborne kampanje za predsjedničke izbore koji su u Hrvatskoj zakazani za 22. prosinca.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading