Select Page

Begić: Raditi na sustavnom rješavanju pitanja branitelja

Begić: Raditi na sustavnom rješavanju pitanja branitelja

Kakav je položaj braniteljske populacije u Zapadnohercegovačkoj županiji i mogu li ostvariti sva svoja prava, za program RTV Herceg Bosne govorio je ministar u Vladi ZHŽ-a Mladen Begić- a osim sustavnog odnosa unutar županija, za hrvatske branitelje u BiH važan je i odnos Republike Hrvatske.

Braniteljima koji nisu u radnom odnosu i koji nisu ostvarili pravo na mirovinu, u Zapadnohercegovačkoj županiji su, prema riječima resornog ministra Mladena Begića, osigurali zaštitu. Begić ističe kako je jasno da to nije dovoljno. Smatra kako treba više raditi na sustavnom rješavanju prava branitelja kada je u pitanju njihova zaštita i skrb. No, kako kaže, ZHŽ izdvaja onoliko nova koliko trenutačno može, a branitelji mogu ostvariti svoja primanja i na nekim drugim adresama. Za značajnije poboljšanje položaja branitelja bit će važan iskustveni kao i svaki drugi doprinos iz Republike Hrvatske.

Državni tajnik iz Ministarstva branitelja Republike Hrvatske Špiro Janović ističe kako su u Hrvatskoj itekako svjesni doprinosa hrvatskih branitelja u obrani hrvatske slobode s obiju strana granice.

VL

OGLASI

Loading