Select Page

Bijeg od gužve i vrućine zamjenili kiteboardingom na Blidinjskom jezeru

Bijeg od gužve i vrućine zamjenili kiteboardingom na Blidinjskom jezeru

U ljetnom periodu mnogi gradske gužve i ljetne vrućine zamijene boravkom na planini. Osim odmora i ugodnih temperatura Blidinje nudi brojne mogućnosti za posjetitelje. Tako su ovaj vikend Andro i Kena s Kupresa uživali u kiteboardingu na Blidinjskom jezeru.

Kiteboarding ili kitesurfing je ekstremni sport na vodenim površinama, predstavlja idealan ekvivalent skijanju preko ljeta. Za bavljenje njime neophodni su zmaj, kojeg pogoni vjetar te daska na kojoj se kitesurfer kreće površinom jezera ili mora. Za bavljenje kiteboardingom idealna su vjetrovita područja, budući da je sport ovisan o vremenskim prilikama.

Kiteboarding na Blidinjskom jezeru! #kiteboarding #kitesurfing #enjoy #nature

Objavljuje Blidinje Net u Ponedjeljak, 5. kolovoza 2019.

Kako kažu ovaj sport naizgled izgleda jako težak, vrlo malo ljudi se usudi to uopće isprobati, međutim potrebno je malo vještine i dobra volja kako bi se savladale osnovne tehnike. Kitesurfing je zastupljeniji u Dalmaciji gdje se može i završiti tečaj. Kako bi završili početnički tečaj potrebno je samo par dana, a nakon toga sve je stvar prakse i dobre volje.

Nadamo se da će ovaj sport još više zaživjeti na našim prostorima, ovo je još jedan dokaz da Blidinje ima jako puno potencijala kojeg treba maksimalno iskoristiti.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading