Select Page

Bijes u Sarajevu zbog neradnog dana u ŽZH

Bijes u Sarajevu zbog neradnog dana u ŽZH

Naša stranka reagirala je povodom toga što je Vlada Zapadnohercegovačke županije proglasila današnji dan neradnim zbog obilježavanja praznika Dana svehrvatske državnosti.

Obilježavanje ovog praznika je ta vlada utemeljila Zakonom o blagdanima i neradnim danima u Zapadnohercegovačkoj županiji, a Naša stranka ističe da je riječ i izmišljenom i povijesno gledano, ni u čemu utemeljenom prazniku.

– Na današnji dan 1990., u Hrvatskoj je vlast preuzeo HDZ-e, ali tada je Hrvatska još bila u sastavu Jugoslavije. To što HDZ-e time želi reći da je on država i što su u Hrvatskoj na to pristali, nemamo ništa s tim, međutim za takve manipulacije nacionalnim emocijama ne smije biti mjesta u Bosni i Hercegovini. HDZBiH nema pravo na monopol niti nad jednim narodom niti nad bilo kojim dijelom teritorija BiH. Kad ga je uspostavljao fizičkim nasiljem, u ratu, uzrokovao je etničko čišćenje nehrvata koje je pravno okarakterizirano kao udruženi zločinački pothvat. Uspostavljajući ga u miru pravnim nasiljem, uzrokovao je iseljavanje Hrvata – citat je iz priopćenja Naše stranke.

Ta stranka je pozvala građane Zapadnohercegovačke županije da bojkotu ovaj dan i “pokažu da nisu Čovićev ulog u ucjenjivačkim igrama u njegovoj osobnoj borbi za mjesto u Predsjedništvu BiH“, kako je navedeno u priopćenju.

Podsjećamo da po posljednjem popisu iz 1913. godine u ovoj županiji živi 98,8% osoba koje su se izjasnili kao etnički Hrvati, a veliki broj njih pored državljanstva BiH posjeduju i državljanstvo RH.

OGLASI

Loading