Select Page

Biskup Perić u čestitki Čoviću: Znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni

Biskup Perić u čestitki Čoviću: Znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni

Biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj Trebinjsko mrkanjske biskupije dr Ratko Perić uputio je čestitku novoizabranom hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću u povodu njegove i pobjede koalicije stranaka članica HNS-a, predvođene HDZ BiH i Čovićeve na općim izborima u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U čestitci biskupa Perića, uz ostalo, stoji:

“Poštovani gospodine Predsjedniče (…)znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni. Vjerujemo, ipak, da ćete istom jasnoćom i snagom danih i ustrajnih obećanja u predizbornim ogledima, kao legitiman predstavnik hrvatskoga naroda, učiniti sve što je u Vašoj osobnoj i koalicijskoj moći da se očekivano i ostvari.

Molimo Boga da Vas obdari dostatnom snagom

Službena je Crkva i ovoga puta, kao uostalom i kod svih izbora do sada, pozvala pripadnike svoje zajednice da izvrše svoje građansko pravo i dužnost izlazeći na izbore, glasajući po savjesti i uprisutnjujući temeljne kriteirje po kojima katolički glasači trebaju birati svoje političke zastupnike. Gledamno na rezultate glasovanja, može se zaključiti da je velika većina takvih birača u Vašem programu i programu Hrvatskoga narodnog sabora prepoznala ono što su i odgovorni crkveni predstavnici u svojoj poruci i pozivu istkalnuli.

Molimo Boga da Vas i sve Vaše sumišljenike i suradnike obdari dostatnom snagom duha i tijela, pronicljiovšću uma i odgovornom službom vrsnih provoditelja društvenoga, ekonomskoga i političkoga programa kako bi svi oni koji su Vam na izborima dali povjerenje što prije osjetili vrijednost svoga glasa, kako na osobnoj tako na obiteljskoj i nacionalnoj, kao i na općoj razini”.

Uz iskrene pozdrave, još jednom najbolje želje.

HMS

OGLASI

Loading