Select Page

Biskupi pozvali na molitvu krunice

Biskupi pozvali na molitvu krunice

Biskupi Crkve u BiH, 27. ožujka ove godine, uputili su nam poziv da se svi skupa i svatko osobno, obiteljski i kao članovi župnih zajednica, od liturgijske proslave svetkovine Blagovijesti, 9. travnja, do svršetka mjeseca svibnja povežemo u moljenju Gospine krunice na zajedničku nakanu: duhovna obnova katolika u krajevnoj Crkvi u BiH.

Naše su nakane:
– za pouzdanje u uskrsloga Krista u vremenu brojnih kušnja i sumornosti koje nam se nameću;
– za iskorjenjenje psovke koja truje vjerničko srce i vjerničko zajedništvo;
– za radosnu otvorenost životu i čin zadovoljštine za svu ubijenu nerođenu djecu;
– za slogu i vjernost u bračnom životu i za obiteljsko zajedništvo;
– za istinsko poštovanje Dana Gospodnjega i redovito sudjelovanje na slavlju sv. Mise u nedjelje i zapovijedane blagdane;
– za zauzet odgoj djece i mladih u vjeri i pružanje svjedočenja vjere vlastitim primjerom;
– za hrabro i radosno svjedočenje svoje vjere, voleći svoje, a poštujući tuđe;
– za uklanjanje negativnih ovisnosti koje urušavaju ljudsko dostojanstvo i vjerničko zajedništvo.
– za nova duhovna zvanja i za evanđeosko svjedočenje svih svećenika redovnika i redovnica;
– da odgovorne civilne vlasti omoguće dostojanstvo života svih u slobodi, miru i jednakopravnosti gdje svatko u dostojanstvu i vrjednovanju vlastita rada pronađe unutarnju snagu ostati na zemlji pradjedova, nju obrađuje i oplemenjenu potomcima predadne;
– da molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Bl. Alojzije Stepinac krunicu je nazvao „sidrom hrvatskoga naroda“, a Blaženu Gospu „najboljom zaštitnicom u životu i smrti“. Sluga Božji nadbiskup Josip Stadler: „najkrasnijom molitvom koja obuhvaća sve što je čovjeku vjerovati, u što mu se ufati i što mu je ljubiti; ona u sebi sadržava najglavnije istine naše svete vjere i ona je najprikladnija molitva za svaku dob, jednako za stare i mlade, za učene i neuke, za zdrave i bolesne; ona je najbolji molitvenik bez molitvene knjižice i za one koji ne znaju čitati, ona nam predočuje Spasitelja i djelo otkupljenja, ona nas sjeća Marije i svega što je učinila za naš spas”

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading