Select Page

Blidinje Gastro Festival 31. kolovoza i 1. rujna

Blidinje Gastro Festival 31. kolovoza i 1. rujna

I ove godine Općina Posušje u Masnoj luci, središtu Parka prirode Blidinje, organizira Blidinje Gastro Festival.

Blidinje Gastro Festival organizira se u sklopu manifestacije Posuško lito, a ujedno predstavlja i završni događaj Lita za 2019. godinu.

Cilj održavanja manifestacije je predstavljanje tradicionalnih običaja, promocija proizvoda lokalnih proizvođača s područja općine Posušje i šire, kao i međusobna suradnja i uvezivanje izlagača sa svrhom jačanja turističkih potencijala općine Posušje.

Festival će se održavati dva dana, 31. kolovoza i 1. rujna, najavili su organizatori.

Prvog dana festivala od 16.30 sati održat će se mala škola planinarstva u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva “Pločno”, a namijenjena je djeci.

Također, predviđeno je natjecanje u tradicionalnim sportovima (borba na gredi, skok u dalj, bacanje potkove, potezanje konopa), a za one najuspješne pripremljene su i nagrade.

Očekuje se i druženje uz logorsku vatru i dodjelu nagrada pobjednicima, a sve to upotpunit će nastup benda Trio Penava.

Drugi dan Blidinje Gastro Festival počinje u podne. Očekuje se bogata ponuda izlagača te predstavljanje tradicijskih običaja KŠD Rakitno.

Također, predviđena je dodjela nagrada i priznanja najukrašenijim štandovima, a izabrat će se glasovima posjetitelja koji će na info pultu Općine Posušje moći dati svoj glas izlagaču za kojeg smatraju da se najbolje predstavio.

vecernji.ba

OGLASI

Loading