Select Page

Otvorena samostalna izložba skulptura kipara Ljube Mihalja – Skokića

Otvorena samostalna izložba skulptura kipara Ljube Mihalja – Skokića

Sinoć je u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, u organizaciji gradskih knjižnica s područja ŽZH, svečano otvorena samostalna izložba skulptura kipara Ljube Mihalja – Skokića.

“Hercegovački Michelangelo” izložio je odabrane prekrasne i izuzuetno vrijedne skulpture rađene od drveta, ponajviše od bukve.Izloženi opus može se svesti na tri vertikale – vjera, domovina i život. A upravo vjera u život i snažna volja za životom prožimaju svako Mihaljevo djelo.

Moderator programa bio je Ljubo Kovač, ravnatelj Gradske knjižnice Posušje, koji se ujedno uime organizatora obratio nazočnima i iskazao zadovoljstvo još jednim zajedničkim projektom gradskih knjižnica, nagovjestivši predstojeće zajedničke aktivnosti te uputivši čestitku kiparu.

Dobrodošlicu posjetiteljima uputio je ravnatelj škole Zvonimir Širić pri tome čestitavši kiparu na iznimno kvalitetnim djelima koji će krasiti školu do 3. studenoga – do kada će svi posjetitelji iste, nadasve učenici, biti u prigodi vidjeti prekrasna djela.

O djelima kipara Mihalja govorio je Srećko Slišković, dok je pak izložbu otvorio Ante Begić, načelnik općine Posušje.Svečanost otvaranja izložbe pjesmom i plesom uveličali su najmlađi članovi HKUD fra Petar Bakula.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading