Select Page

BLIDINJE: Susret BiH Ogranaka MH

BLIDINJE: Susret BiH  Ogranaka MH

Na prelijepom lokalitetu Bosiljna, na ulazu u Blidinje, održan je tradicionalni skup Ogranaka MH iz BiH.

Domaćin je bio posuški Ogranak MH. Na početku radnog skupa sudionike je pozdravio Blago Kovač, predsjednik posuškog Ogranka MH. U uvodnom dijelu naglašen je značaj dvodnevnog susreta Bh Ogranaka na Buškom jezeru s Predsjedništvom MH. Glavni tajnik MH Zorislav Lukić prezentirao je zaključke i prijedloge s tog susreta koji su bili glavna tema susreta na Blidinju. Među ostalim je zaključeno kako se Predsjedništvo MH i Ogranci iz BiH trebaju sastajati jednom godišnje a slijedeći bi trebali biti tematski, primjerice, analizom nakladništva. Iznesena je zadaća za puno informiranje ogranaka i o načinu prijave za financiranje projekata s državne razine. Glavni tajnik Lukić posebice je naglasio.

MH-OgrBiH-Mlu_pec_bih_040617

– Jako je važno poraditi na obnovi Ogranaka u BiH koji su prestali raditi a dobre ideje su već stigle iz Ogranka MH Bugojno koji su izrazili spremnost na obnovi rada Ogranaka MH u Kupresu i Rami. Glavni tajnik je naglasio i prijedlog o zajedničkoj manifestaciji Središnjice i Ogranaka „Tjedan hrvatske knjige u BiH. Nakon rasprave svi su prijedlozi ocijenjeni korisnim kako bi rada Ogranaka MH u BiH polučio još bolje rezultate i povećao broj aktivnih „matičara“.

MH-OgrBiH3ML_pec_bih_040617

Potom je posjećena je prelijepa Masna Luka i fra Petar Krasić. Sudionici su uživali u ljepoti i svim vrijednostima Galerije slika i skulptura te radova na objektima u tom blidinjkom lokalitetu. Bilo je i zabave uz domaće specijalitete u restoranu „Bosiljna“ za što se potrudio vrijedni Tomo Mihalj i suradnici. Na kraju se zapjevalo i zaključilo kako plodan rad i suradnja Ogranaka s Predsjedništvom i Središnjicom već ima brojne i vrijedne rezultate.

(Pero CRNOGORAC/VL)

OGLASI

Loading