Select Page

Održana 25. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 25. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Na Dnevnom redu jučer održane sjednice Općinskog vijeća našlo se 11 točaka, a uobičajeno sjednica je započela vijećničkim pitanjima.

Tako se među ostalim, potaknuto nedavnim tragičnim događajem na Sjevernoj obilaznici, našlo i ono o sigurnosti na cestama. Općinski načelnik u odgovoru je rekao kako je obavio razgovor s mještanima područja gdje se dogodila nesreća, te u svrhu što skorijeg iznalaženja rješenja tijekom dana treba održati sastanak s predstavnicima relevantnih institucija sa županijske i općinske razine. Također je rekao kako od sastanka očekuje smjernice za konkretna rješenja koja se žurno moraju realizirati. Govoreći o sigurnosti prometa treba navesti i informaciju iznesenu na ovoj sjednici kako kreće izgradnja kružnog toka na Južnoj obilaznici u Posušju (raskrsnica prema Grudama).

Druga točka Dnevnog reda bilo je razmatranje Izvješća Športskog saveza općine Posušje za 2014. Kako je vijećnike informirao tajnik Saveza Tomislav Bašić, u protekloj godini Savez je između ostalog inicirao i sudjelovao u obnovi male sportske dvorane. Sanirano je krovište, izmijenjeni dotrajali otvori i izvršeno je ličenje cijelog prostora. Ovime su se značajno poboljšali uvjeti rada u ovoj dvorani, kako za đake i nastavno osoblje, tako i za sportaše i ostale korisnike. Također je usvojen Kućni red i Cjenik slobodnih termina. Za korištenje velike sportske dvorane u slobodnom terminu, za sat vremena zainteresirani će izdvojiti 50KM, a za malu dvoranu 30KM.

Kada je riječ o naknadama recimo kako je data suglasnost na korekciju dijela mjesečnih naknada za održavanje mjernih mjesta za vodu JP Vodovod.

Prikaz naknada:

VODOVOD

Vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o regulaciji prometa u Ulici A.G Matoša. Uskoro ova ulica, u neposrednoj blizini Policijske uprave Posušje, bit će stavljena u funkciju kao jednosmjerna. Na ovakvo rješenje predlagatelj se odlučio zbog blizine novoizgrađenih autobusnih stajališta za đake, i njihove velike koncentracije u ovoj ulici tijekom školske godine.

Na ovoj sjednici razriješen je i imenovan v.d. ravnatelja Narodne knjižnice Posušje, te privremeni predsjednik Upravnog vijeća JU Urbikom (izvršeno je konačno imenovanje predsjednika Upravnog vijeća ove ustanove).

Također, usvojeni su prijedlozi kandidata kojima će se dodijeliti godišnja javna priznanja općine Posušje.

Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ dodijelit će se Slavku Grubišiću, a Zahvalnica općine Posušje Vijeću mladih, Žarku Romiću –Džaji, Miri Čuturi- Roji i Jozi Barišiću – Jojiću.

OGLASI

Loading