Select Page

BORJANA KRIŠTO: Smjene Matanovića i Suljagića u utorak

BORJANA KRIŠTO: Smjene Matanovića i Suljagića u utorak

Parlamentu BiH dostavljena je odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o smjeni ministra prometa i veza BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte.

Zvizdićev zahtjev otišao je na adrese predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH Borjane Krišto te predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića. Ovo je za Oslobođenje potvrdila Borjana Krišto.

– Dobila sam prijedlog odluke o smjeni. Kolegij Zastupničkog doma kao i Kolegij u proširenom sastavu zasjedat će u ponedjeljak. Uistinu ne vidim ni jednog razloga da smjene ne budu razmatrane na redovitoj sjednici Zastupničkog doma u utorak, ali više će se znati nakon sjednica u ponedjeljak, kazala je Krišto sarajevskom listu.

Podsjetimo, predsjednici SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović su predsjedavajućem Vijeća ministara BiH 19. studenog uputili zahtjev o pokretanju postupka smjene ministra prometa i veza BiH i zamjenika ministra odbrane radi implementacije koalicijskog dogovora sa Savezom za bolju budućnost BiH.

Slavka Matanovića bi na funkciji ministra prometa i veza BiH trebao zamijeniti predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić, a Emira Suljagića bi na poziciji zamjenika ministra odbrane trebao zamijeniti Bakir Dautbašić koji je trenutno tajnik Ministarstva sigurnosti BiH.

OGLASI

Loading