Select Page

Branitelji traže saborsko povjerenstvo o odgovornostj pojedinaca i institucija za Haag

Branitelji traže saborsko povjerenstvo o odgovornostj pojedinaca i institucija za Haag

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUVHGP) i Udruga specijalne policije (USPDR RH), zatražili su osnivanje saborskog povjerenstva vezano za odgovornost pojedinaca i državnih institucija u propustima koji su se dogodili pri suradnji s Haškim sudom, priopćeno je u petak navečer iz tih braniteljskih udruga

U dopisu upućenom predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Hrvatskog sabora i medijima iz udruga navode da ponukani ‘neadekvatnom političkom reakcijom na presudu Haškoga suda smatraju kako je krajnji trenutak da se preispita odgovornost svih državnih institucija’. Dodaju kako dugi niz godina braniteljska populacija izražava nezadovoljstvo glede odnosa prema Domovinskom ratu te, kako ocjenjuju, neadekvatne uključenosti u obranu generala.

‘Nažalost, političke elite nisu uvažile naše mišljenje prilikom donošenja političkih odluka, niti se naš glas mogao dovoljno čuti. Stoga smatramo da je potrebno osnovati saborsko povjerenstvo koje će točno ispitati propuste koji su se doveli do ovakve presude Haškoga suda (bosanskohercegovačkim Hrvatima) i do tragične smrti generala Slobodana Praljka’, stoji u priopćenju.

OGLASI

Loading