Select Page

Obdukcija tijela Slobodana Praljka pokazala da je popio kalijev cijanid

Obdukcija tijela Slobodana Praljka pokazala da je popio kalijev cijanid

Obdukcija tijela Slobodana Praljka započela je danas u 11 sati u forenzičkom laboratoriju u Haagu, a večeras je objavljeno koji je uzrok njegove smrti.

Naime, u krvi je imao kalijev cijanid koji je uzrokovao zastoj srca od čega je Praljak preminuo. Preliminalrni su to rezultati koje je objavio Haaški sud. U krvi mu je pronađen otrov kalijev cijanid zbog kojeg je Praljku srce stalo što je bio i uzrok njegove smrti, stoji u priopćenju suda. Na obdukciji su bila prisutna i dva hrvatska stručnjaka. U dogovoru sa sudom u Haagu i hrvatskim vlastima oni su bili promatrači na obdukciji tijela Slobodana Praljka.

Ne zna se kada će biti prevezen u Zagreb Tijekom prijepodneva nitko još nije mogao reći kad se očekuje da pokojnikovo tijelo bude spremno za transport u Hrvatsku. Obdukciji su, kako nam je prenio jedan izvor u Haagu, prisustvovali i obducent i toksikolog iz Hrvatske, poslani jučer iz Zagreba specijalno s tim ciljem da sudjeluju u ovom dijelu neovisne istrage nizozemskih istražitelja o okolnostima samoubojstva pravomoćno osuđenog ratnog zločinca u sudnici Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Otprilike sat vremena nakon što smo doznali neslužbene informacije, sa službenom potvrdom oglasili su se i nizozemski tužitelji koji vode istragu. “Jutros je započela obdukcija tijela gospodina Praljka. Dva hrvatska stručnjaka prisutna su kao promatrači na zahtjev ICTY-ja. Rezultati još nisu dostupni”, priopćio je haaški ured javnog tužiteljstva Nizozemske na svom profilu Te
Twitter.

vecernji.ba

OGLASI

Loading