Select Page

BRIDŽERI ODUŠEVLJENI BLIDINJOM: Kalebić i Čokljat iz Splita pobjednici 1. Memorijalnog turnira „Jerko-Jerry Kovač”

BRIDŽERI ODUŠEVLJENI BLIDINJOM: Kalebić i Čokljat iz Splita pobjednici 1. Memorijalnog turnira „Jerko-Jerry Kovač”

U Parku prirode Blidinje, u restoranu „Staza“ ovoga vikenda održan je dvodnevni 1. Memorijalni turnir u bridžu „Jerko -Jerry Kovač“.

Turnir je organizirao Bridž klub Herc iz Posušja, a sudjelovali su bridž klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Stanislav Mandurić iz BK „Herc“ iz Posušja je kazao kako je ukupno 56 igrača sudjelovalo na turniru zbog čega su iznimno zadovoljni.

Prvo mjesto osvojili su Mario Kalebić i Žarko Čokljat iz  Splita, drugo mjesto Dubravka Zvrko i Mario Majstorović iz Dubrovnika, dok su treće mjesto osvojili Milan Đukić i Zlatko Unetić iz Siska. Nagrade su dodijeljene i najbolje domaćem paru Miroslavu Kovžanu i Faruku Mašiću iz Sarajeva, najboljem ženskom paru Jasminki Pojer i Tatjani Mirković, najboljem stranom paru Ivani Cvjetanović i Đivi Tikvici, te najboljem mix paru turnira Dragani Ognjenović i Siniši Vuleti. Dojmovi sudionika su bili samo riječi hvale kako na samu organizaciju turnira tako i na predivan krajolik našega parka prirode Blidinje.

Podsjetimo, Jerko Kovač preminuo je 1. prosinca 2015. u 103. godini života i pokopan na groblju Ričina. Prošle godine, na svoj 102. rođendan, Jerko Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku, ispisao je povijest upisom u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu. Na turniru su nazočile njegove kćeri Linda i Edita kojima su organizatori uručili prigodne darove.

Posušje.net

OGLASI

Loading