Select Page

Sanji Đerek prva nagrada za najbolji likovni rad

Sanji Đerek prva nagrada za najbolji likovni rad

Likovni najtječaj za najbolji likovni rad učenika osnovnih škola u organizaciji Naklade ALFA i ove godine je pokazao veliku nadarenost naših učenika. Iz godine u godinu pristiglih je radova sve više, što govori o kvaliteti samog natječaja. Ovogodišnja tema je bila Stećci (ornamenti).

Cilj je natječaja njegovanje likovne i vizualne kulture, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog stvaralaštva te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.

FB_IMG_1520872531348

Drago nam je da su se škole odazvale u ovolikom broju, ali i da svoje talente koji se njeguju i potiču upravo u školama pokažu široj publici, tako osim izvrsnih radova u kojima posjetitelji Mepas Mall-a mogu uživati, na današnjoj dodjeli u zabavnom programu sudjeluju učenici koji nam kroz program pokazuju svoje talente od pjevanja do recitiranja te nam je drago da možemo kroz ovakve programe predstavljati vrijedni rad učenika i njihovih nastavnika, istaknula je direktorica Naklade ALFA Ana Babić.

Predsjednica stručnog povjerenstva profesorica Vesna Sušac je kazala kako je ovogodišnji motiv izrade rada bio “stećak” koji je povijesna i kulturna baština Bosne i Hercegovine. Stećak je sam po sebi jako zanimljiv, a njegovi motivi koji su uklesani u kamen izvrsna podloga za izradu rada u nekoj od tehnika grafike. Stoga je preporučena tehnika ovog likovnog natječaja upravo neka od grafičkih tehnika. I ove godine je pristiglo monoštvo uspješnih radova te povjerenstvu nije bio nimalo lagan zadatak odabrati one najuspješnije, istaknula je…

FB_IMG_1520872560201

Najuspješniji je bio rad Ane Miloš učenice 8.2 razreda OŠ Antuna Branka Šimića iz Mostara, drugo mjesto je pripalo Gabrijeli Radoš učenici 7. razreda OŠ fra Mije Čuića Bukovica iz Tomislavgrada, treće mjesto je pripalo Marti Šimić učenici 9.a razreda iz OŠ fra Stipana Vrljića Sovići iz Gruda.

Posebne nagrade dodijeljene su učenicama Magdaleni Dalić 8.d iz OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Livna te Leonardi Vuga 9.4 iz OŠ Petra Bakule iz Mostara.

Najuspješniji rad po mišljenju publike odnosno naših pratitelja na facebook stranici bio je rad Sanje Đerek učenice 7.a OŠ “Franica Dall’era” iz Vira.

FB_IMG_1520872617158

Cijeli program obaogatili su svojim sudjelovanjem učenici Anđela Lea Soldo iz OŠ Petra Bakule koja je publiku upoznala više o povijesnoj ulozi stećaka na našim prostorima, pjesmu Modra rijeka, Maka Dizdara recitirale su učenice Marijana Kordić i Iva Drinovac iz OŠ Ivana Gundulića Mostar, a glazbom su upotpunili cijelu svečanost Mia Anić učenica OŠ Ivana Gundulića Mostar te zbor OŠ Čerin pod vodstvom profesorice Ignacije Sušac.

Bosna i Hercegovina je bogata nekropolama stećaka, a jedna od prepoznatljivijih je ona nekropola “Radimlja” kod Stoca, stoga će nagrađeni učenici imati prigodu ju posjetiti i saznati nešto više o stećcima i našoj kulturnoj i povijesnoj baštini.

Naklada-alfa.ba

OGLASI

Loading