Select Page

BROĆANAC: Proslavljen patron župe Kraljice mira

BROĆANAC: Proslavljen patron župe Kraljice mira

U Župi Posuški Gradac proslavljen je patron župe Kraljice mira u filijalnoj crkvi u Broćancu.

Proslava je počela sa svetim misnim slavljem u Broćanačkoj crkvi u 11 h, svetu misu predslavio je fra Augustin Čordaš, župni vikar na Širokom Brijegu.

Fra Augustin je u homiliji istaknuo kako je važno prepuštati se Božjoj volji, i kako mi ljudi trebamo oprostiti i otpustiti svaku mržnju i nemir, a ne ju potiskivati.

Iza mise nastavljeno je prigodno druženje ispred crkve uz čašicu razgovora. Uz fra Augustina bio je i župnik fra Valentin koji je sa župljanima bio kroz cijelu trodnevnicu i na samom slavlju.

Prvi dan predslavio je župnik fra Valentin, a drugi dan i samu uočnicu don Joko Blažević, župnik u Hercegovačkim Vinjanima.

“Zahvalni smo Bogu na trodnevnici i na samom slavlju naše Kraljice mira, zahvaljujemo našim propovjednicima i ispovjednicima, Malom župnom zboru, i bogoslovu fra Željku i sjemeništarcima Mati i Antoniju koji su bili u asistenciji i koji su čitali, također zahvaljujemo svima koji su predmolili i molili krunicu kroz tri dana, i svima koji su slavili Svetu euharistiju u čast Majke Božje, naše Kraljice mira!” – poručuju župljani.

Župa Posuški Gradac

OGLASI

Loading