Select Page

BUGOJNO Kreće izgradnja spomenika i na groblju Bristovi

BUGOJNO Kreće izgradnja spomenika i na groblju Bristovi

U pripremi je projekt za gradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Bugojno na groblju Bristovi. Na radnom sastanku našli su se predstavnici Udruge poginulih pripadnika HVO-a Bugojno s predsjednicom Dijanom Strujić, kao i predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Mladenom Kajićem i Zdenkom Antunovićem, koji je i osmislio i uradio projekte u svim grobljima za poginule pripadnike HVO-a Bugojno.

Nakon razgovora zaključeno je da se može i krenuti s radovima na tom spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Vrijedi kazati kako je na istom groblju pokopano dvadeset i šest poginulih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane Bugojno, Kula, Ljubnić, Boganovci i Bristovi. – Želimo zahvaliti i našem župniku fra Zoranu Tadiću, koji je dao svoj veliki doprinos da se i krene s ovim projektom.

Idući tjedan ćemo dobiti od tajnice udruge, gospođe Vande Havranek, devizni račun kao i račun u konvertibilnim markama, da može, naravno tko želi, uplatiti određeni novčani iznos za ovu nakanu.

Postoje već mnogi koji su se javili i koji žele uplatiti određeni novčani iznos za spomen-obilježje poginulim pripadnicima HVO-a Bugojno na groblju Bristovi i zato im želimo uputiti riječi zahvale, ističu u organizacijskom odboru za izgradnju spomen-obilježja na spomenutoj lokaciji.

Također, dogovoreno je s predstavnicima udruga Hrvatskog vijeća obrane Bugojno da sva spomen-obilježja trebaju biti identična na svim grobljima na području Bugojna.

OGLASI

Loading