Select Page

Prva izvještajna skupština Vijeća mladih FBiH

Prva izvještajna skupština Vijeća mladih FBiH

Prva izvještajna skupština Vijeća mladih Federacije BiH održana je jučer u Mostaru. Domaćin skupštine je bilo Vijeće mladih Grada Mostara, a sastanku su prisustvovali predstavnici Vijeća mladih Tuzlanske županije, Vijeća mladih Sarajevske županije, Vijeća mladih Unsko-sanske županije, Vijeća mladih Zapadnohercegovačke županije, Vijeća mladih Srednjobosanske županije i Vijeća mladih Posavske županije te brojni drugi gosti koji su pomagali rad ovog Vijeća.

U konstruktivnom dijalogu došlo se do bitnih zaključaka za idući period, ali je središte pažnje bilo na aktivnostima Vijeća u protekloj godini. Skupština je jednoglasno usvojila financijski izvještaj za proteklu godinu i ocijenila je pozitivnim rad Vijeća u protekloj godini.

Predsjednik Vijeća mladih Federacije BiH Mate Lončar posebno je naglasio važnost ovog tijela koje predstavlja vezu između svih vijeća na teritoriju Federacije, a nada se da će u skorije vrijeme biti formirano i vijeće na teritoriji cjelokupne teritorije Bosne i Hercegovine. U svom obraćanju je spomenuo i suradnju s političkim strukturama na razini BiH, koji su podržali rad Vijeće, te im se ovom prigodom posebno zahvalio.

U idućem periodu Vijeće će intenzivno raditi na izmjenama i dopunama Zakona o mladima, koji je određujuća stavka za djelovanja svih udruženja mladih u Bosni i Hercegovini, kao i na jačanju kapaciteta svih organizacija mladih u BiH. U ovom vremenu se održava i akcija pod nazivom „Aktivni i danas“, a koju implementira Vijeće mladih FBiH.

FTV

OGLASI

Loading