Select Page

Mladen Bošković nije izabran za dopredsjedatelja, bošnjačka većina već počela upravljati Zastupničkim domom

Mladen Bošković nije izabran za dopredsjedatelja, bošnjačka većina već počela upravljati Zastupničkim domom

Mladen Bošković (HDZ BiH), nije danas dobio potrebnu podršku za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i reda Hrvata. “Za” su glasovala 32 zastupnika, suzdržana su bila 34, a protiv je bilo 27, tako da ni on nije dobio podršku.

Bošković je potom zatražio pojedinačno izjašnjavanje. SDA je bila suzdržana, SDP, DF i NS protiv, SBB, A-SDA i PDA bili su za, a NIP suzdržan.

I Kluba DF/GS ponudio je svoju kandidatkinju za istu poziciju. Tako su za Maru Đukić glasovala 33 zastupnika, 31 je bio suzdržan, dok je 26 bilo protiv, čime nije dobila potreban broj glasova.

Alma Kratina potom je zatražila pojedinačno izjašnjavanje. Zastupnici SDA bili su suzdržani, HDZ i PDA protiv, SDP, DF i NS su bili za, SBB suzdržan, kao i Nezavisni blok te Narod i pravda.

Ni Sabina Čudić nije izabrana za dopredsjedateljicu iz reda Ostalih.

Ivica Pavković iz HDZ-a kazao je da je prijedlog DF-a za dopredsjedavajućeg iz rada hrvatskog naroda nastavak otimanja volje hrvatskog naroda. On je potom pobrojao mjesta, kako je kazao, u kojima većinski žive Hrvati te broj glasova koje je DF osvojio u tim mjestima, prenio je Avaz.

Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je, ponovivši velikobošnjačku mandtru, kako je suvišno govoriti o tome kako je tko gdje glasao te da su na izborima glasovali građani.

Na početku sjednice predsjedavajući Zastupničkog doma Elvir Karajbić kazao je kako je razlog kašnjenja bio to što su se na Kolegiju razmatrali prijedlozi za dopredsjedavajuće te da Komisija za izbor i imenovanja još zasjeda.

Nakon toga, zastupnici su verificirali mandate Mirsadu Zaimoviću i Feliksu Vidoviću, koji su naknadno prihvatili mandate. Zaimović je bio direktor ”BH Telecoma”, dok je Vidović mandat dobio nakon što je od njega odustala Lidija Bradara.

Karajbić je nakon toga kazao da su privremenoj Komisiji za izbor i imenovanje pristigla dva prijedloga za dopredsjedavajućeg.

Damir Mašić, predsjednik ove komisije, naveo je da je Klub HDZ-a i dostavio prijedlog da dopredsjedavajući bude Mladen Bošković, DF je predložio Maru Đukić, a Naša stranka predložila je Sabinu Ćudić iz reda ostalih.

R.I. / Dnevnik.ba

OGLASI

Loading