Select Page

Čačić objavio popis! Otpali su Ćaleta-Car, Antolić i Halilović

Čačić objavio popis! Otpali su Ćaleta-Car, Antolić i Halilović

Ante Čačić u rovinjskoj bazi na drugom dijelu priprema objavio je popis igrača za Euro.

Ante Čačić objavio je popis 23 igrača za Euro 2016. HNS mora do ponoći dostaviti ovaj popis Uefi, a prije toga je u Rovinju izbornik hrvatskoj javnosti objavio koja tri igrača otpadaju uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. Ranije se znalo da će sigurno otpasti Dominik Livaković, a Čačić je otpisao još trojicu.

– Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne Domagoj Antolić, a iz napada Alen Halilović. Svi igrači koji su bili ovdje to su zaslužili svojim igrama i formom u klubovima – rekao je Ante Čačić, te objasnio zašto dinamovci Rog i Ćorić putuju na EP.

CjzzL54UgAAfQ12

Ne želim da igrači misle da neka siva ruka odlučuje o njima

– Oni su igrači koji dolaze i koji su skrenuli pozornost na sebe u mladoj reprezentaciji. Ovo im je na neki način nagrada. Iskusniji igrači pohvalili su kvalitetu priprema i složili se da ovdje bili svi koji to zaslužuju. Rekli su mi da se ne sjećaju kad je na pripremama bila ovakva koncentracija kvalitete – dodao je izbornik Čačić.

Za razliku od Ćorića i Roga, Antolić neće na Euro. – Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u vezi, a uskoro ionako imamo kvalifikacije za SP u Rusiji – objasnio je Ante Čačić. – Pričao sam s igračima koje sam otpisao i objasnio im odluku, odnosno koji su bili kriteriji. Ne bih želio da misle kako neka siva ruka odlučuje o njima. Kao izbornik moram voditi računa o dosta toga, kao i o tome tko će, s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret, morati ostati na klupi – kaže izbornik.

Zašto ne Halilović: Mogu se pogledati u ogledalo

Oko popisa će uvijek biti rasprava i različitih stavova. Znalo se da Livaković sigurno otpada, nakon što Duje Ćaleta-Car nije dobio ni minute protiv Moldavije, i on je bio među gotovo sigurnima koji otpadaju s popisa. Izostavljanje Domagoja Antolića i nije neko iznenađenje, ali jest ono Alena Halilovića, što ste naznačili i vi, naši čitatelji, u barem 90 posto komnetara ispod teksta. Evo kako je izostavljanje Halilovića, jedinog igrača u reprezentaciji kojem je desno krilo prirodna pozicija, objasnio izbornik Ante Čačić. – Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo – kaže Čačić.

24sata.hr

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading