Select Page

DVA KOLA PRIJE KRAJA: Predkadeti KK Posušje prvaci Lige mladih H-B

DVA KOLA PRIJE KRAJA: Predkadeti KK Posušje prvaci Lige mladih H-B

U utorak su predkadeti KK Posušje u velikoj športskoj dvorani u Posušju ugostili vršnjake HKK Široki Brijeg i nanijeli im visok poraz od 78:50.

Ovom pobjedom, igrači 2000. godišta i mlađi, pod vodstvom trenera Tihomira Mustapića, su dva kola prije kraja osigurali prvo mjesto u Ligi mladih Herceg-Bosne. Da je naslov u pravim rukama govore brojke, a brojke rijetko lažu. Tako su u 20 dosada odigranih utakmica bez poraza uz zastrašujuću koš razliku u svoju korist +1914.

Nadarena generacija

Da se radi o iznimno darovitoj i nadarenoj generaciji dokaz je da su već sada neki igrači u kadru reprezentacije i brojnih klubova koji su prepoznali njihov talent. Tako su tri igrača iz ove šampionske momčadi pojačali zagrebačku Cedevitu na međunarodnom košarkaškom turniru u Švicarskoj u Bellinzoneu gdje su u vrlo jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto. A veliki obol u tom podvigu dali su članovi KK Posušje Karlo Mustapić, Dario Kovač i Josip Ramljak.

11156269_486770458146990_2562735853716544188_n

Osim predkadeta i kadeti se bore za vrh ljestvice u svojoj konkurenciji. Ako u sljedeća dva kola budu slavili protiv Busovače uspjet će doći do trećeg mjesta. Najvažnije je da se treninzi održavaju redovito i da dečki uživaju u košarci, a Posušje je odavno poznato kao rasadnik talenata i grad košarke.

Uz sve probleme koje je imao KK Posušje u posljednjih godinu dana, podsjećamo da seniori ne igraju utakmice natjecateljskog karaktera, klub se kao i uvijek na svoj način bori protiv njih i uspije pronaći načina da ih prevlada i vrati se još jači.

Posušje.net

OGLASI

Loading