Select Page

Caffe Pavo pobjednik 14. izdanja MNT Hercegovački Vinjani!!!

Caffe Pavo pobjednik 14. izdanja MNT Hercegovački Vinjani!!!

Završio je 14. po redu Malonogometni turnir Hercegovački Vinjani. U sinoćnjoj završnici uspješniji je bio širokobriješki klub Caffe Pavo, koji je u finalnoj utakmici svladao prošlogodišnjeg pobjednika ekipu Mesihovine iz Tomislavgrada rezultatom 5:3. U utakmici za treće mjesto ekipa MP svladala je Prijatelje. Nakon neodlučenog rezultata (3:3), pobjednik je odlučen izvođenjem kaznenih udaraca (7:6).

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima, medaljama i novčanim nagradama. Nagradni fond iznosio je 7 000 KM, više no ikad do sada, od čega je 5 000 pripalo prvoplasiranoj ekipi, 1 500 KM drugoplasiranima, dok je nagrada od 500 KM pripala trećeplasiranoj ekipi.

Proglašeni su i najbolji u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji igrač turnira je Mario Šimić iz ekipe Mesihovina, najbolji vratar je Adrijano Dujmović iz pobjedničke ekipe Caffe Pavo, a najbolji strijelac je Blago Gašpar također iz ekipe Caffe Pavo. Najbolji voditelj ekipe je Ivan Šusnjar -Tepih servis Domo. Nagrada za fair play pripala je ekipi Zagorje.

Na ovogodišnjem turniru nastupile su 22 ekipe. Riječ je o turniru koji okuplja ponajbolje malonogometaše u okruženju, stoga i ne čudi veliko zanimanje i natjecatelja i posjetitelja za turnir, a osobito za njegovu poluzavršnicu i završnicu, koja osim dobrog malog nogometa donese i druge zanimljive sadržaje. Tijekom poluzavršnice tradicionalno snage odmjere domaćini Istok i Zapad, a u sklopu završnice sinoć su u vremenu između spomenutih dviju utakmica posjetitelji i natjecatelji uživali u još jednom izdanju Vinjanske alke. Natjecatelji nastupaju u paru, a za utrku se osim alke i koplja koriste i tačke. Pobjednici Vinjanske alke su Vlado Nenadić-Alić i Ivan Biško-Riki.

Organizatori su kazali kako su ponosni na dugu i uspješnu tradiciju održavanja turnira u kojem se trude biti najbolji mogući domaćini skupa sa svojom radnom ekipom. Zahvalni su svima koji na bilo koji način pomažu i sudjeluju u organizacijskom smislu kao i posjetiteljima koji su pripomogli da ovaj događaj postane itekako značajno događanje, kako za Vinjane tako i za općinu Posušje. Važno je istaknuti kako se upravo zahvaljujući turniru svake godine osjeti vidljivi korak naprijed na uređenju, prvo školskog igrališta područne osnovne škole Ivana Mažuranića na kojem se igraju utakmice, a zadnjih godina se pristupilo uređenju prostranoga školskoga dvorišta.

Malonogometni turnir Hercegovački Vinjani dio je manifestacije Posuško lito 2019.

radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading