Select Page

Čampara: Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena

Čampara: Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena
Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena, kazao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

Odluka će biti poništena. Najbolje je da novac ide u stabilizacijski fond. Tako ćemo pomoći i općinama i gradovima, kazao je Čampara za Klix.ba.

Odluka Vlade FBiH o raspodjeli 21 milijun KM općinama i gradovima za borbu protiv koronavirusa i sanaciju posljedica izazvala je burne reakcije i negodovanja. Prema mišljenju javnosti i političara, raspodjela je nelogična i nepravedna jer su neke općine/gradovi dobile mnogo više novca u odnosu na broj stanovnika, koji je bio glavni kriterij pri raspodjeli, dok neki nisu dobili ništa.

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić danas je pozvao na hitnu promjenu odluke rekavši da opće dobro mora biti iznad etničkog, lokalnog i partijskog interesa, te da koronavirus ne poznaje ništa od navedenog.

Oštro je reagirao i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je kazao da se plaši da je ova odluka početak ka daljem tonjenju ka dnu nepoznatog dna.

Protiv odluke su se pobunili i brojni načelnici općina i gradova koji su nezadovoljni dodijeljenim sredstvima ili činjenicom da neće dobiti ni marke.

OGLASI

Loading