Select Page

Časna sestra Antonija Grubišić i Miro Gavran nominirani za Večernjakov pečat

Časna sestra Antonija Grubišić i Miro Gavran nominirani za Večernjakov pečat

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji.

Svoje mjesto na popisu nominiranih našlo je 150 „malih“ ljudi velikih dijela koji su prema Ocjenjivačkom sudu Večernjakova pečata ostvarili najznačajnije uspjehe u protekloj godini ili ih u kontinuitetu ostvaruju već godinama.

To je manifestacija koja promiče temeljne vrijednosti u BiH u svim najvažnijim segmentima života, od politike, ekonomije,sporta, kulture, što govori o jedinstvu različitosti, o brojnim bogatstvima koje BiH ima u svojim ljudima, njihovim sposobnostima i talentima.

U idućim danima svakodnevno će zasjedati Ocjenjivački sud te će, na temelju svojih zapažanja i glasova čitatelja, pripremati finalnu manifestaciju 27.svibnja.

Sinoć je prikazana i emisija „Ususret Večernjakovu pečatu“, u kojoj je urednik i voditelj Dževdet Tuzlić na državnoj televiziji BHRT-u predstavio svih 150 kandidata.

Premda živimo u neizvjesnom vremenu, onom u kojem se odvija i zdravstvena i gospodarska kriza, i rat, i ovakvo vrijeme treba svoje heroje, a među našim herojima našli su se ;

Časna sestra  Antonija Grubišić i Miro Gavran koji je najizvođeniji suvremeni hrvatski dramatičar, novi je predsjednik Matice hrvatske. Predstave su mu gledali milijuni.

Djela Mire Gavrana prevedena su  na više od 30 jezika. Romanopisac, pripovjedač, pisac za mlade… Imao više od 170 kazališnih premijera diljem svijeta – od Zagreba, Rotterdama, Maribora, Washingtona, Pariza pa sve do Bombaja, Buenos Airesa… Umjetnik Gavran je rođen  u ravnoj Slavoniji ponosi se svojim kamenim i kršnim hercegovačkim korijenima.

Također, o našoj časnoj sestri Antoniji imamo samo riječi hvale.

Teško oboljela djeca u Klaićevoj bolnici zovu je Teta Anđeo. Nesebično im pomaže noseći vlastiti križ teške bolesti. Časna sestra iz Posušja, iako i sama boluje od multiple skleroze, liječi rane stotinama djece.  Saru poznavala pet godina, Lorenu 17 mjeseci, a unatoč svojoj bolesti, brinula se o njima, kao i o malenom Benjaminu islamske vjeroispovijesti čijoj je obitelji Teta Anđeo bila duhovnik. Djeci i majka, i psiholog, i prijatelj, i veza s Bogom.

Večernjakov pečat prenosit će državne televizije BiH i Hrvatske,BHRT i HRT, a tu su i druge TV postaje koje će u svojim državama preuzimati signal i emitirati događaj godine, kao i radijske postaje i portali.

Tko će biti laureati  Pečata u 15 kategorija i tko će postati Osoba godine, odlučit će Večernjakov ocjenjivački sud. No, bez obzira na to tko 27.svibnja bude izabran, svaki od nominiranih iza sebe ima upečatljivu priču. Bilo da je ona životna, poslovna ili pak politička.

Večernjakov pečat zablistat će i ove godine.

OGLASI

Loading