Select Page

Posušje posjetio ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić

Posušje posjetio ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić


U radnoj posjeti općini Posušje boravio je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić sa suradnicima.

U uredu načelnika općine Posušje razgovarao je sa načelnikom Antom Begićem, ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Miroslavom Ramljakom, zastupnikom u Zastupničkome domu Parlamenta Federacije Ivicom Pavlovića, izaslanikom u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damirom Jurišićem i ravnateljem Osnovne škole Ivana Mažuranića Zvonom Širićem. 

Razgovarano je o aktivnostima i projektima na prostoru Posušja, a koji su sufinancirani od strane ovog ministarstva. To su najčešće bili projekti vezani uz zaštitu područja od bujičnih voda i rješavanja odvodnje, zaštita nacionalnih spomenika i utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Prošle godine ministarstvo je uvelike pomoglo u projektu “Zaštita područja platoa  nove Osnovne škole fra Petar Bakula  i naselja jugozapadno od škole od bujičnih voda, Ulica Domovinskog rata”, tako da je ministar Martić, zajedno s ravnateljem i domaćinima , posjetio školu koja bi od sljedeće školske godine trebala djeci otvoriti svoja vrata. 

Načelnik Begić je zahvalio ministru na razumijevanju za potrebe lokalne zajednice, dok je ministar Martić obećao podršku projektima koji budu prioritet općini Posušje. 

Isto tako, govorilo se i o budućim projektima koje općina Posušje planira realizirati, a za čije sufinanciranje će aplicirati na Javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja koji je u tijeku, a za koje očekuje značajnu potporu od strane ovog ministarstva.

OGLASI

Loading