Select Page

Čeka nas pogoršanje vremena, stiže kiša i grmljavina

Čeka nas pogoršanje vremena, stiže kiša i grmljavina

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne je sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno povećanje oblačnosti s juga. Slabiji pljuskovi su mogući u zapadnim i sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31°C, javlja Radiosarajevo.ba.

Subota: Prije podne prolazan poremećaj koji će u Bosni i Hercegovini uvjetovati jače pljuskove. Grmljavina je moguća na jugu i sjeveru zemlje. Padavine se ne očekuju u istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Poslije podne jedino na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

Nedjelja: Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Vjetar slab, ujutro jugo koje će do poslije podnevnih sati promjeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21°C, na jugu od 23 do 26°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

vecernji.ba

OGLASI

Loading