Select Page

Čelnici pet županija sa hrvatskom većinom proglasili Željka Sejdu Komšića personom non grata

Čelnici pet županija sa hrvatskom većinom proglasili Željka Sejdu Komšića personom non grata

Predsjednici Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, ZHŽ-a Zdenko Ćosić, HBŽ-a Ivan Jozić, PŽ-a Marijan Klaić, te predsjednik Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina danas su potpisali dokument kojim proglašavaju Željka Komšića personom non grata u ovim županijama. Oni su u dokumentu naglasili kako je Dragan Čović uvjerljivom većinom izabran za legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.

– Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda i kao takav nije dobrodošao na prostoru naši županija – navodi se u pismu koje će tijekom dana biti upućeno javnosti.

Komšić je u većini općina sa hrvatskom većinom već proglašen personom non grata, a ovo je samo nastavak toga trenda i slanja poruke kako ga Hrvati ne žele za svoga predsjednika jer je izabran na ovu dužnost glasovima Bošnjaka.

Čelni dužnosnici Hrvata u BiH su poručili kako svaki konstitutivni narod mora birati svoje legitimne predstavnike, te kako je bošnjački izbor Željka Komšića pucanj u temelje BiH koji će značajno urušiti odnose među narodima, ali i povjerenje koje se gradilo zadnjih nekoliko godina.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading