Select Page

Marijan Knezović grubo cenzuriran na HRT-u

Marijan Knezović grubo cenzuriran na HRT-u

Marijan Knezović objavio je da je bio grubo cenzuriran u emisiji HRT-a “Pogled preko granica – Hrvati u BiH”.
Kako je naveo Knezović, prije emisije jasno je dogovoreno da neće biti “rezanja”, a tijekom emisije iznio je argumentiranu kritiku na račun hrvatskog premijera Plenkovića, Milorada Pupovca i MVEP-a u kontekstu odnosa prema vanjskoj politici.

Tijekom narednih 30-ak sati, kako dodaje Knezović, bio je izložen pritiscima i raznim opravdanjima s ciljem dobivanja njegova odobrenja za izbacivanje spornih rečenica, na što nije pristao. Ipak, kako objašnjava, kritiku vlasti kao ni rečenicu da je žalosno da HRT nema niti jednu kameru u Središnjoj Bosni, u videu gledatelji ne mogu ni pogledati ni čuti.

Njegov status u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Jutro sam proveo u moralnoj dilemi trebam li i koji je ispravan način za iznošenje istine budući da ona izlaže određene ljude za koje vjerujem da su uistinu dobri, ali su u lošem sustavu i nezahvalnim pozicijama, kao i emisiju koju inače pratim i volim – ili prešutjeti istinu i cenzuru, što ipak ne mogu učiniti, istina je ipak trajnija od Platona.

Naime, prije snimanja emisije jasno je dogovoreno kako neće biti rezanja, a osobno sam pitao koja mi je minutaža kako je ne bih prekoračio, što nisam učinio. U emisiji sam, unutar pretpostavljam nekih 15 sekundi, izrekao argumentiranu kritiku na račun premijera Plenkovića, Milorada Pupovca i MVEP-a u kontekstu odnosa prema vanjskoj politici.

U narednih 30-ak sati, sve do emitiranja emisije, bio sam izložen pritiscima, raznoraznim opravdanjima i nekim zaista urnebesnim pokušajima dobivanja mog odobrenja za izbacivanje spornih rečenica, na što ni u jednom trenutku nisam pristao.

Kritike vlasti, kao ni rečenicu da je žalosno da HRT (financiran našom milijardom kuna) nema niti jednu kameru u Središnjoj Bosni, u videu ne možete pogledati ni čuti. Molio bih HRT da objavi cijeli razgovor jer je vjerojatno baš svakom, kad pogleda razgovor, jasno gdje i u kojem trenutku je izrezan. Vjerujem kako javnost treba čuti slučaj i rečenice koje su izrezane, inače to ne bih ni rekao i iza toga stao. Također bih molio HRT kao i svaki drugi medij da me više nikad ne pozove za gosta ako će od mojih rečenica uzimati samo ono što režimu odgovara jer se sigurno neću odazivati. TV gostovanja ne služe za pokazivanje košulje ili frizure, već za iznošenje istine i ideja.”

OGLASI

Loading