Select Page

Četiri učenika s Blidinja ponosno krenula u školske klupe

Četiri učenika s Blidinja ponosno krenula u školske klupe

Početak je još jedne školske godine! Park prirode Blidinje ne broji puno stanovnika koji borave tijekom čitave godine, tek desetak obitelji sa oko 35 članova.

U ovoj školskoj godini u svoje školske klupe ponosno su krenula četiri školarca, djeca Josipa i Maje Zelenika, Ivan koji kreće u I. razred, Petra u IV. razred, Petar u VI. razred, i sin Krešimira i Marije Ćavar, Josip koji pohađa II. razred.

Risovac spada u Hercegovačko neretvansku županiju, iako bi učenici trebali ići u školu u Doljane, ovi roditelji su odlučili svoju djecu slati u Županiju zapadnohercegovačku u Osnovnu školu Ante Brune Bušića u Rakitnu. Za devetogodišnje obrazovanje svoje djece roditelji su se odlučili jer upravo škola u Rakitnu nudi devet razreda, dok u Doljanima pet razreda tako da će djeca imati iste navike i okolinu. Iako naizmjenično svaki tjedan voze djecu u školu, ni 60 km dnevno u oba smjera od Risovca do Rakitna, nije spriječilo roditelje da djeci omoguće školovanje kakvo zaslužuju.

Ivanu, Petri, Petru, Josipu kao i svim učenicima želimo puno uspjeha u školskoj godini te da im donese što više znanja, uspjeha, prijateljstva i sreće!

Blidinje.NET

OGLASI

Loading