Select Page

Cibalija, Leotar i Široki pobjednici prvog turnira Posušje Kup 2018.

Cibalija, Leotar i Široki pobjednici prvog turnira Posušje Kup 2018.

HNK Cibalia Vinkovci (2008.), FK Leotar Trebinje (2009,) i NK Široki Brijeg (2010.) okitili su se titulama pobjednika prvog međunarodnog nogometnog turnira POSUŠJE KUP 2018. koji je ove subote, 1. rujna i nedjelje, 2. rujna održan na stadionu Mokri dolac u Posušju.

Za razliku od subote kada se igralo po idealnim uvjetima, nedjeljna završnica dobrim dijelom je bila popraćena jakom kišom i grmljavinom, zbog čega je dolazilo i do prekidanja susreta. No ni kiša ni prekidi nisu omeli mlade nogometaše koji su srčano branili boje svoga kluba, da pokažu svoje nogometno znanje i vještine. Na turniru je sudjelovalo 40 ekipa te oko 550 djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Evo i najuspješnijih u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji koji su osvojili pehare i medalje:

Godište 2008.

HNK Cibalia Vinkovci
HŠK Zrinjski Mostar
FK Leotar Trebinje
Najbolji igrač Matej Marojević (HNK Cibalia)

Najbolji strijelac Toma Čuić (HNK Tomislav)

Najbolji vratar Blago Bago (HŠK Posušje)

Godište 2009.

FK Leotar Trebinje
ŠN AS Međugorje
HŠK Posušje
Najbolji igrač Aleksandar Polić (FK Leotar)

Najbolji strijelac Marko Rezo (HŠK Posušje)

Najbolji vratar Karlo Lončar (HŠK Posušje)

Godište 2010. i mlađi

NK Široki Brijeg
HNK Tomislav Tomislavgrad
ŠN AS Međugorje
Najbolji igrač David Čuić (HNK Tomislav)

Najbolji strijelac David Zelenika (NK Široki Brijeg)

Najbolji vratar Mateo Ljubić (NK Široki Brijeg)

Uručen je jedan pehar za fair play, a on će krasiti vitrine HNK Cibalije iz Vinkovaca.

Pehare i medalje uručivali su predstavnici kluba, roditelja, novinara i sponzora, a nagrade prvoplasiranim ekipama uručili su u ime organizatora predsjednik UO HŠK Posušje Damir Jurišić, predsjednik Općinskoga vijeća Posušje Ivan Lončar te Branko Bago, načelnik općine Posušje, koji je obraćajući se na samom završetku kazao kako će općina Posušje i ubuduće potpomagati ovaj turnir.

Bio je ovo prvi Posušje KUP limača u oraganizaciji HŠK Posušja, koji bi trebao postati tradicionalan i održavati se svake godine. S djecom uzrasta 2008., 2009. te 2010. i mlađi rade treneri Ante Nenadić, Damir Ramljak i Ljubo Crnogorac. Najbolje plasirana posuška ekipa na ovom turniru osvojila je 3. mjesto u konkurenciji 2009. godišta, koje je vodio trener Ramljak. Dobar je to rezultat, kazao nam je trener, s obzirom na jačinu turnira. Istaknuo je također kako se HŠK Posušje u svim uzrastima plasirao među prve četiri ekipe na ovom turniru, što predstavlja uspjeh. Naime, sve smo ih gledali u polufinalima u kojima je HŠK Posušje izgubio od prvoplasiranih ekipa: Cibalije, Leotara i Širokog. Organitzacijski odbor turnira, treneri i uprava zahvaljuju svim sudionicima turnira i sponzorima te roditeljima djece koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli u organizaciji Posušje KUP-a 2018.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading