Select Page

Članovi UGP-a posjetili Lončarplast d.o.o.

Članovi UGP-a posjetili Lončarplast d.o.o.

Lončarpalst d.o.o. Posušje nedavno je kupio i pustio u pogon suvremni stroj najnovije genarcije za proizvodnju polietilenskih vrećica u rolnama. Rolomat “Delte” vrijedan 800 tisuća maraka, danskog proizvođača strojeva “Roll-o-Matic”, je stroj s naboljim karakteristikama u sektoru prozvodnje vrećica u rolnama u Europi. Stroj je u potpunosti automatiziran i zahtjeva minimalni nadzor radnog osoblja.

IMG_6035 (Large)_preview

S ovim novim strojem i s novim ekstruderom marke “Tecom”, koji je pušten u pogon kada i rolomat, Lončarplast će povećati proizvodnju s 1.500 na 2.000 tona godišnje: treger vrećica, vreća za smeće, vrećica za zamrzavanje i ostalih raznih folija i vrećica po zahtjevima kupaca. Lončarplast izvozi 35 posto svojih prozvoda na tržište Europske unije.

IMG_6040 (Large)_preview

Kako i na koji način se odvija proces proizvodnje u Lončarplastu, a posebice kako se odvija proizvodnja na novom rolomatu i koliko će to utjecati na povećanje proizvodnje i godišnjeg prihoda tvrtke, na poziv vlasnika, a ujedno i dopredsjednika UGP-a Pere Lončara, u srijedu, 23. svibnja 2018., došli su vidjeti i razmjeniti iskustva njegove kolege i prijatelji iz Udruge gospodarstvenika Posušje. Nakon obilaska proizvodnog pogona razgovori su nastavljeni u obližnjem restoranu Odmor uz jelo i piće.

IMG_6044 (Large)_preview

Tvrtka Ločarplast d.o.o. Posušje utemeljena je 1987. godine kao samostalna zanatska radnja za proizvodnju i preradu plastičnih masa. Kao i mnoge tvrtke nastale u tim vremenima i Lončarplast je nastao u obiteljskoj kući vlasnika, te je jedna od prvih privatnih tvrtki na ovom području. Danas je Lončarplast jedan od većih proizvođača u svom sektoru, a prozvodnju i sve ostale djelatnosti obavlja u svojim objektima izgrađenim u poslovnoj zoni Vlake u Vinjanima u Posušju. Tvrtka je u vlasništvu obitelji Pere Lončara, koja njome i upravlja. Lončarplast zapošljava 35 zaposlenika.

ugp

OGLASI

Loading