Select Page

Čović i Izetbegović vodili maratonske pregovore oko izbora u Mostaru, ali nitko nije htio dati izjavu

Čović i Izetbegović vodili maratonske pregovore oko izbora u Mostaru, ali nitko nije htio dati izjavu
Sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a BiH Dragana Čovića s veleposlanicima u BiH te visokim predstavnikom Valentinom Inzkom koji je održan u zgradi Delegacije EU u BiH u Sarajevu okončan je nakon više od pet sati.

Glavna tema sastanka je bila pat-pozicija u Mostaru gradu u kojem od 2008. godine nisu održani izbori, piše Klix.ba.

Predsjednik SDA je pri izlasku iz grade kratko rekao kako su se dogovorili da ne daju izjave. Nitko od sudionika sastanka uključujući i lidera HDZ-a te veleposlanike SAD-a i Velike Britanije, Erica Nelsona i Matthewa Fielda nije davao izjave u vezi s ishodom sastanka.

Međutim, novinarima je visoki predstavnik Valentin Inzko kratko pri izlasku samo rekao da su “došli do 95 posto dogovora”.

Pitajte Sattlera, on je glavni, kazao je Inzko aludirajući na to da je šef Delegacije EU u BiH bio domaćin sastanka.

Međutim, izgleda kako je Sattler, prema informacijama s mjesta događaja, koristio drugi izlaz iz zgrade Delegacije EU, te je tako izbjegao pitanja novinara.

Izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara trebali bi nakon 2008. godine ponovno biti održani i to u veljači 2021. godine.

Iako dinamika stranačkih odnosa između SDA i HDZ-a ne ide u prilog postizanju dogovora, posljednja presuda Suda u Strasbourgu i ovlaštenja koja ima Ustavni sud BiH, a posljednično Središnje izborno povjerenstvo ubrzavaju tijek događaja.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading