Select Page

Čović i Karamarko razgovarali o položaju Hrvata u BiH

Čović i Karamarko razgovarali o položaju Hrvata u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sastali su se u ponedjeljak s predsjednikom HDZ-a i prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom u Središnjici HDZ-a u Zagrebu.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i BiH te o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Čović je upoznao Karamarka s političkom situacijom u BiH te o predaji zahtjeva za članstvo BiH u EU koji je zakazan za 15. veljače u Bruxellesu.

Predsjednici dvaju HDZ-ova ocijenila su kako će BiH predajom zahtjeva za članstvo potvrditi odlučnost na europskom putu te učiniti prvi veliki korak prema europskoj obitelji. Zaključeno je kako je sasvim realna mogućnost da početkom 2017. godine BiH dobije i status kandidata.

Karamarko je ocijenio da će nova Vlada RH sigurno biti stabilna te pružiti potporu BiH u nastojanjima da bude dio velike EU obitelji.

Na sastanku je razgovarano i o budućoj suradnji HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Predsjednici su međustranačku suradnju ocijenili uspješnom i izrazili nadu kako će se ovakvi odnosi nastaviti i u budućnosti, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading