Select Page

[FOTO] Zavirili smo u unutrašnjost nove osnovne škole

[FOTO] Zavirili smo u unutrašnjost nove osnovne škole

Radovi u novoj Osnovnoj školi u završnoj su fazi. Radnici su u poslu svakodnevno zadnjih nekoliko mjeseci.
“Trenutno se rade završne žbuke u preostalim učionicama, a neke su već gotove. Instalacije grijanja su potpuno razvedene. Sljedeći veći uradak bit će estrih po cijeloj unutrašnjosti i onda već možemo govoriti o opremanju učionica i njihovoj pripremi za prihvat đaka.” – navodi ravnatelj Širić.
Ako sve bude po planu, a nadamo se da hoće, u 9. mjesecu će učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje prijeći u prostorije nove škole. Riječ je zapravo o učenicima nižih razreda osnovne škole, točnije od 1. do 5. razreda.
“Ovim postupkom postiglo bi se jako puno jer bismo dobilo mogućnost rada u samo prvoj smjeni, a to ima nemjerljive beneficije za obrazovni proces. Djeca su u jutarnjoj smjeni odmornija i bolje mogu sudjelovati u nastavi, a nakon nastave puno je lakše organizirati izvannastavne aktivnosti što je također važan dio obrazovanja” – navodi Širić.

Rad u prvoj smjeni omogućuje i bolju organizaciju za prosvjetne djelatnike pa se i u tom smislu može govoriti o poboljšanju kvalitete nastave.

U budućnosti se planira novu školu odvojiti kao zasebnu instituciju pod imenom Osnovna škola fra Petra Bakule. Da bi se to uspjelo potrebno je izgraditi dvoranu i potpuno završiti infrastrukturu, što iziskuje velike troškove.

Za sada će ovaj prvi dio zadovoljiti potrebe za radom u prvoj smjeni, a paralelno s tim radit će se na novim projektima sve do ostvarenja krajnjeg plana.

Osim spomenutih radova, ravnatelj Širić navodi i rješenje prilaznog puta prema novoj školi. Kaže kako će prometni stručnjaci pronaći najbolji način za sigurnost naše djece.

Naravno, vozači uvijek trebaju biti posebno oprezni pri prolasku u blizini škole.

Posuški.info

OGLASI

Loading