Select Page

Više tisuća Mostaraca dočekalo brončanog rukometaša Igora Karačića

Više tisuća Mostaraca dočekalo brončanog rukometaša Igora Karačića

Hrvatski športski rukometni klub Zrinjski priredio je u Mostaru svečani doček brončanom rukometašu Igoru Karačiću, koji je s hrvatskom reprezentacijom na natom završenom Europskom prvenstvu osvojio broncu.

Karačić se na pozornicu ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača popeo u 21 sat i 25 minuta, a s oduševljenjem ga je pozdravilo više tisuća navijača.

Na pozornici ga je dočekao i čestitao mu na uspjehu mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Karačić je kazao kako je na početku svoje karijere, dok je sa svojim bratom trenirao u mostarskom Zrinjskom, sanjao o osvajanju medalja, ali da nije mogao zamisliti oduševljenje koje ga je dočekalo večeras u Mostaru.

”Imao sam doček u Zagrebu, imao sam doček u Splitu, ali nisam očekivao ovoliko ljudi u mom Mostaru i svima vam od srca hvala”, kazao je 27-godišnji rukometaš.

Okupljenim navijačima prenio je pozdrave od svojih suigrača, a posebice od sugrađanina Marina Marića, koji je također karijeru počeo u Zrinjskom, a koji zbog klupskih obveza nije mogao doći u Mostar.

”Kada sam 2006. godine dobio prvi poziv u reprezentaciju Hrvatske od izbornika Irfana Smajlagića sjećam se jednog bucmastog dečka koji je govorio ‘Igore, svaka ti čast, ja želim isto krenuti tvojim putem’. To je bio Marino s kojim sam proveo prekrasne trenutke u Poljskoj na putu do ovog uspjeha. Oči su mu bile pune suza kada je čuo da Mostar priprema doček, a on ne može doći”, dodao je Karačić.

Brončani rukometaš od Mostaraca se oprostio pjesmom Mate Bulića “Tiho, tiho teče Neretva” koja se, po Karačićevim riječima, redovito pjevala u hrvatskoj svlačionici u Poljskoj i koja je praktično postala himna “kauboja”.

OGLASI

Loading