Select Page

ČOVIĆ NAJAVIO: Smjene direktora na prvoj sjednici Vlade FBiH

ČOVIĆ NAJAVIO: Smjene direktora na prvoj sjednici Vlade FBiH

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BIH i lider HDZ-a, u razgovoru za Dnevni avaz, uoči današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, izrazio je nadu da će se 27. ožujka stvoriti uvjeti za sazivanje sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BIH na kojoj će biti potvrđeno imenovanje i Vijeća ministara BiH.

Na današnjoj sjednici bi trebao biti potvrđen sastav Vlade FBiH. Čović nije previše optimističan kada je u pitanju provođenje brzih i korjenitih promjena, no naglašava kako želi biti vjetar u leđa novoj vlasti.

Najvažnije za današnju, prvu sjednicu Vlade FBiH, je donošenje odluke o razrješenjima uprava i nadzornih odbora i imenovanje vršitelja dužnosti kako bi se taj proces stavio u okvire zakona ali i dala šansa za uspjeh – ističe Dragan Čović

”Neće se moći ništa uraditi ako su ministri jedina promjena” – govori Čović uz objašnjenje da promjena u radu federalne Vlade ne može biti bez izmjene Zakona o državnim službencima.

Čović također naglašava kako je prioritet nove Vlade FBiH, usvajanje proračuna za 2015. a nova ministrica financija, Jelka Miličević ima samo sedam dana za taj posao.

Osvrnuo se na negodovanja jer HDZ nije dobio ministra braitelja, te rekao kako će bez obzira na to revizija braniteljskih prava biti prioritet u radu buduće Vlade FBiH.

Kao veliko iskušenje za novi bh. vlast Čović stiče nedolazak izaslanika SNSD-a i DNS-a na sjednice Doma naroda Parlamenta BiH. Kaže da je o tom pitanju razgovarao i s Bakirom Izetbegovićem, bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i zamjenikom predsjednika SDA.

Tročlano Predsjedništvo BiH, će u ponedjeljak, 23. ožujka boraviti u Sloveniji s državnim vrhom Slovenije, ali i s tamošnjim gospodarstvenicima. Na stolu će se tijekom sastanka naći sva tvorena pitanja između ove dvije zemlje, a jedno od njih je pitanje štedjne bh. građana u Ljubljanskoj banci ali i pitanje potencijalnih tvrtki ”Tuš” i ”Kapis”.

OGLASI

Loading