Select Page

Podrška ženama oboljelima od zloćudnih bolesti: Posušje u znaku narcisa

Podrška ženama oboljelima od zloćudnih bolesti: Posušje u znaku narcisa

Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju danas je uspješno održana humanitarna akcija podrške za žene oboljele od raka dojke koju je organizirala Udruga Narcis.

Ova hvale vrijedna akcija za cilj ima upoznati društvo da bolest nema predrasuda, nikoga ne diskriminira, već je tu među nama i može se dogoditi bilo kome. Cilj ove humanitarne akcije je prvenstveno pokazati ženama da nisu same u toj borbi i da se ne trebaju stidjeti toga. Iz neznanja i straha se događa da ova podmukla bolest uzima sve veći danak među sve mlađom populacijom. Prvi znaci se manifestiraju i kada je bolest već u progresivnom stadiju, iako ni tada nije prekasno, jer hrabre žene ne poznaju tu riječ. Prevencija je svakako od velikog značaja u ranom otkrivanju i sprječavanju razvoja karcinoma. Organizatorice poručuju i preporučuju svim ženama da idu na redovne preglede jer to nije ništa strašno, i na taj način pravovremenim reagiranjem spriječe daljnji razvoj bolesti. Također su nadodale, „ako se nešto i otkrije“ to ne znači da je kraj.

Narc4

Velik odaziv građana Posušja je jasan pokazatelj kako podržavaju ovu akciju, a kupnjom narcisa po simboličnim cijenama poručuju im kako nisu same u toj borbi. Cijeli grad je prekrila žuta boja Narcisa kao simbola početka proljeća i novih,ljepših, početaka, kada se sve ponovno rađa u neprestanom ciklusu života. Ovoj akciji nazočili su, te je svesrdno i podržali, predstavnici posuške Općine, pomoćnica Općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti sa suradnicima.

„Mi smo već drugu godinu kod vas i ja sam stvarno fascinirana kako smo prihvaćene i moram vam reći kako me fasciniralo jedno predavanje koje smo održale upravo u Posušju na kojem su bili svi dečki, i cure i momci, oni su tako divno sudjelovali u tome, ja to svima pričam“-kroz osmijeh na licu govori Radica Lasić, predsjednica Udruge Narcis.

„Sva sredstava koja dobijemo mi ulažemo u našu Udrugu kako bi omogućile što bolju podršku, predavanje, odnosno u skup žena kojima je to najpotrebnije“, dodala je ona.

Narc2

Posušje još jedanput pokazuje svoje srce i pridružuje se mnogim gradovima u regiji i šire obilježavanjem ‘Dana Narcisa’ -dana borbe protiv raka dojke i predrasuda koje idu s tom opakom bolesti.

Dan Narcisa, pored Posušja, obilježava se i u drugim gradovima Zapadnohercegovačke županije, po sljedećim rasporedom:

–Grude, 20. ožujka u 09:00 sati,

–Široki Brijeg, 20. ožujka u 11:00 sati

Na koncu, u svrhu prevencije karcinoma dojke, spomenimo kako Općina Posušje u suradnji s posuškim Domom zdravlja priprema akciju besplatnog pregleda dojke uz pomoć mobilnog mamografa. O točnim terminima ove akcije pravodobno ćemo vas informirati.

opcina.posusje.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading