Select Page

ČOVIĆ NAKON SASTANKA S RADONČIĆEM: VSTV ne smije postati novi Mostar

ČOVIĆ NAKON SASTANKA S RADONČIĆEM: VSTV ne smije postati novi Mostar

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a sastao se s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a u prostorijama ove stranke u Sarajevu. Nakon kratkog sastanka Čović je za “Dnevni avaz” prokomentirao današnji izbor predsjednika Suda BiH, te je kazao da ga brinu burne reakcije koje je izazvao ovaj izbor u pojedinim političkim strankama.

Posebno je naglasio da ne bi bilo dobro da dođe do bilo kakvih blokada u radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, te da se ne smije dogoditi da “VSTV postane novi Mostar”.

– Ne vidim nijednog razloga da politika raspravlja o tome, kada je u pitanju izbor predsjednika Suda, VSTV-a, Tužiteljstva BiH ili nekih drugih pravosudnih institucija, na bilo kojoj razini. Ono što ne želim je da se ne dogodi slučaj Mostara i Stoca i ja želim da VSTV radi svoj posao. I VSTV ne smije postati novi Mostar. Da sukladno najvišim standardima izabere predsjednika Suda BiH, da se izbjegne bilo kakva blokada procesa jer to bi bilo nešto što bi nas trajno unazadilo u tom procesu – kazao je Čović.

To je posebno važno, istakao je on u kontekstu reformi koje BiH čekaju na europskom putu.

– Reforme koje nas čekaju na europskom putu su primarno u području pravosuđa, pred nama su pitanja kako transformirati te procese, dobiti profesionalan odnos u Tužiteljstvu i sudovima na svim razinama, kako izbjeći miješanje politike i to je nešto što je ispred nas i što treba početi raditi već od sutrašnjeg dana – zaključio je Čović.

/HMS/

OGLASI

Loading