Select Page

Čović objavio kandidate za ministre, novo ime preuzima civilne poslove

Čović objavio kandidate za ministre, novo ime preuzima civilne poslove

Čović objavio kandidate za ministre, novo ime preuzima civilne poslove

U ponedjeljak su objavljena imena kandidata hrvatskih ministara u Vijeću ministara BiH kako je ranije najavio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

Kako je bilo i očekivano, Vjekoslav Bevanda ostaje ministar financija i riznice, kao i Josip Grubeša koji ostaje na čelu Ministarstva pravosuđa BiH, objavio je Večernji list u svom tiskanom izdanju.

Ime koje je javnosti manje poznato jest Ankica Gudeljević, koja će preuzeti Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ona je ranije bila veleposlanica BiH u Njemačkoj, a karijeru će sada nastaviti na državnoj razini.

Hrvatskim kadrovima pripadaju i tri zamjenička mjesta i tu su uglavnom kadrovi koji su javnosti već poznati.

Tako Josip Brkić ostaje zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, dok će Mijo Krešić iz Ministarstva sigurnosti preći u Ministarstvo obrane, također na dužnost zamjenika ministra. Ljiljana Lovrić će biti imenovana na poziciju zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i to je zadnja od šest dužnosti koje pripadaju Hrvatima u novom sazivu Vijeća ministara.

Ovo su kandidati za ministre i zamjenike ispred Hrvatskog narodnog sabora BiH u Vijeću ministara

Ostaje još za vidjeti kada će oni preuzeti dužnosti, odnosno, kada će biti formirano novo Vijeće ministara. Ponovo su se pojavile trzavice u na relaciji SNSD – SDA, tako da je lako moguće da će proces trajati duže nego je predviđeno.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading