Select Page

Čović – Plenković: Izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na zaštiti Hrvata u BiH

Čović – Plenković: Izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na zaštiti Hrvata u BiH
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se u četvrtak u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Dužnosnici su razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica, kao stožerna stranka hrvatskoga naroda, ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Također, u svjetlu predstojeće suradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, suglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda.

Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktualnim temama.

Na sastanku uz predsjednike Čovića i Plenkovića nazočili su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading