Select Page

Čović: “Želimo depolitizirano pravosuđe!”

Čović: “Želimo depolitizirano pravosuđe!”

Uhićenje pripadnika HVO-a s područja Orašja bilo je u fokusu razgovora dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH s dužnosnicima Županije posavske održanog sinoć u Orašju.

Čović je, u današnjoj izjavi za medije, kazao kako će do kraja biti pravi servis i logistika uhićenima i njihovim obiteljima u onoj mjeri u kojoj je to dozvoljeno, a da se ne naruši odnos i ne miješa u rad pravosudnih institucija.

Na sastanku je dogovoren i način na koji će se pomoći tim osobama i njihovim obiteljima.

– Želimo pokazati da znamo cijeniti vrijednosti Domovinskoga rata, da su nas ljudi koji su sačuvali ovaj kraj neizmjerno zadužili te da njihovo dostojanstvo moramo sačuvati. Ako je bilo zločina, pravosudne institucije to moraju dokazati i odgovarati treba pojedinac koji je napravio, ako je napravio, zločin – ustvrdio je Čović.

– Želimo depolitizirano pravosuđe i očekujemo kako će odvjetnici uhićenih pripadnika HVO-a naći načina kako bi sva desetorica bila oslobođena i svoje dostojanstvo i čast branila sa slobode. I Republika Hrvatska će, zajedno s nama, stvoriti sve preduvjete da sustavno pomognemo i obiteljima i osobama, kako bi mogli obraniti svoju čast i dostojanstvo – zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

prvi.tv

OGLASI

Loading