Select Page

Čudesna Mikaela Shiffrin po 4. put osvojila trofej Snježne kraljice

Čudesna Mikaela Shiffrin po 4. put osvojila trofej Snježne kraljice

Čudesna Mikaela Shiffrin po 4. put osvojila trofej Snježne kraljice
Amerikanka Mikaela Shiffrin po četvrti je put u karijeri slavila na Sljemenu.

AUTOR:
GOL.hr / Hina OBJAVLJENO:
05.01.2019 / 16:59
Mikaela Shifrin (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Amerikanka Mikaela Shiffrin po četvrti put u karijeri pobjednica je slaloma Svjetskog kupa skijašica na zagrebačkom Sljemenu.

Amerikanka je do sedme uzastopne slalomske pobjede, pri čemu pete ove sezone, 37. slalomske pobjede u karijeri, te 52. ukupno u Svjetskom kupu stigla sa 1.25 sekunde prednosti pred Slovakinjom Petrom Vlhovom, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener sa 1.75 sekunde zaostatka.

Amerikanka je ovom pobjedom stigla do svog četvrtog naslova “Snježne kraljice” nakon što je na Sljemenu bila najbrža 2013., 2015. i 2018. godine. Shiffrin se tako izjednačila s Austrijankom Marlies Schild koja također ima četiri pobjede na Sljemenu.

Schild je prvi put pobijedila 2006. godine, a potom i godinu kasnije. Treću pobjedu je izborila 2011. godine, da bi posljednji put na Sljemenu pobijedila 2012. godine.

Iduće godine svoju dominaciju u Zagrebu započela je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je od 2013. godine dobila četiri od pet održanih utrka. Njezinu dominaciju na Sljemenu prekinula je prošle godine Slovakinja Veronika Velez Zuzulova.

Shiffrin je današnjom pobjedom povećala vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Vodi sa 1214 bodova, druga je Vlhova sa 748 bodova, dok je treća Holdener sa 514 bodova. Isti je poredak i u slalomu.

Amerikanka je uvjerljivo vodeća sa 680 bodova. Na drugom mjestu je Vlhova sa 100 bodova manje, a treće mjesto drži Holdener sa 375 bodova.

Skijašicama sada slijedi slalom u Flachau 8. siječnja.

Dnevnik.hr

OGLASI

Loading