Select Page

Dalić: Ovo nam je zadnja šansa za provjeru novih imena

Dalić: Ovo nam je zadnja šansa za provjeru novih imena

Izbornik Zlatko Dalić naglasio je u Istanbulu kako je ovo okupljanje zadnja šansa za provjeru novih imena uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u ožujku, ali i da je cilj Vatrenih da ostanu u eliti Lige nacija.

– Nema nekih velikih problema, očekujem sve igrače da dođu, da svi budu na treningu. Znam da je bilo nekih problema oko dolazaka, ali mi najava drugih nemamo. Izostat će Lovren, on ostaje u Rusiji i priključit će se reprezntaciji kad dođemo u Split. Ima malu ozljedu tetive i dva žuta kartona, tako da ga do Švedske nema. Jedino Lovren izostaje, za Kramarića već znamo je izostao zbog ozljede i da nije spreman. Stigli su i Badelj i BrozovićPerišić je na putu, stvorila se nepotrebna panika u medijima, ali kako stvari stoje svi će biti tu.

Debitantske pozive su dobili Bašić i  Pongračić

– Ovo nam je zadnja šansa za isprobati neke igrače, u ožujku nas očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Čekaju nas tri utakmice u sedam dana i bit će zahtjevno, potreban nam je širi kadar. Oni su, pogotovo Bašić po igrama u klubu, zaslužili biti u krugu reprezentacije, Pongračić je dobijao pozive pa je dugo izostajao zbog ozljeda, sa dga nije bilo dva mjeseca, no evo sad će barem osjetiti atmosferu.

Dvije su pozicije otvorene zbog odsustva prvoga vratara Dominika Livakovića, te dvojice napadača, Brune Petkovića i Andreja Kramarića.

– Simon Sluga i Ivo Grbić (Atletico) bili su na prijašnjim popisima, a priključio im se i Lovre Kalinić, koji je dugo bio s nama, ali u posljednje vrijeme nije branio u klubu. Nemam puno dvojbi po pitanju prvog vratara, Sluga jedini brani (engleski drugoligaš Luton) i u natjecateljskom je ritmu. Pokušat ćemo protiv Turske dati priliku dvojici vratara, a nadam se da će uskoro biti spreman i Livaković, koji će nam se možda priključiti u ovim utakmicama. Nećemo žuriti s njegovim povratkom, tim više što vjerujem vratarima koji su tu kao njegove alternative. Što se napadača tiče, tražit ćemo neka druga rješenja, s nama su Budimir i Čolak. Vidjet ćemo na koji ćemo način igrati, ali bez obzira na izostanke moramo biti spremni odgovoriti na pravi način, rekao je Dalić.

Turska je uvertira u dva važna dvoboja Lige nacija.

– Nama je svaka utakmica važna, pa i ova prijateljska s Turskom. Isprobat ćemo igrače koji  nisu imali prilike prije puno igrati za reprezntaciju, svima ćemo dati šansu. Onda nas čekaju dvije teške utakmice, cilj nam je ostati u elitnom razredu Lige nacija. U sve tri utakmice želimo pobijediti, no glavni cilj je ostati u eliti Lige nacija i provjeriti neke igrače.

Pandemija znatno utječe na nogomet, pa i na Vatrene….

– Moramo biti na sve spremni, moramo se u svemu dobro snaći. Mi nemamo velik izbor igrača kao neke druge ekipe, ali ja sam uvijek optimist i vjerujem u igrače koji su tu. Ovo je i njima šansa da se pokažu, pa da u ožujku budu u konkurenciji, zaključio je izbornik.

OGLASI

Loading