Select Page

HRVATSKA – TUNIS VEČERAS OD 20:45: Debitira nasljednik Vide i Lovrena

HRVATSKA – TUNIS VEČERAS OD 20:45: Debitira nasljednik Vide i Lovrena

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas od 20:45 u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu protiv Tunisa nakon što je proteklog vikenda ostvarila vrlo važnu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2020 kada je pao Wales 2:1.

Kao što je najavio i izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj presici, svi će dobiti minutažu. Pod posebnim povećalom bit će Caktaš, Halilović, Melnjak, Pašalić, Petković, a pogotovo treba istaknuti Filipa Benkovića kojeg je Dalić proglasio nasljednikom Vide i Lovrena što će apsolutno biti potrebno reprezentaciji za koju godinu zbog starosti Vide i Lovrena.

Obojica će tada biti u tridesetima, a Benković ima talent da ih kvalitetno zamjeni. U karijeri je do sada ima dosta problema s ozljedama, ali Leicester je unatoč tome prošlog ljeta za njega Dinamu izdvojio skoro 15 milijuna eura. Odmah su ga proslijedili na posudbu u Celtic. Danas će debitirati za A reprezentaciju.

Dalić je na jučerašnjoj presici komentirao i pobjedu protiv Walesa kada se Hrvatska mučila u završnici, ali je nekako uspjela sačuvati vodstvo.

“Ja sam potpuno zadovoljan, ne zanima me ljepota ili način pobjede. Ako ćemo već secirati igru, da, brine me zadnjih 15 minuta, bila je panika i to bismo trebali izbjeći. Trebali smo zabiti još koji gol i riješiti utakmicu, to nam nije odgovaralo, ali bilo je teško vrijeme i ponovno se pokazalo da ako nismo svih 90 minuta motivirani, može se uvući nervoza.”

Nadodao je da će se mladi reprezentativci u njegovoj ekipi odmah nakon Tunisa pridružiti ekipi Nenada Gračana koja se priprema za U-21 Europsko prvenstvo koje za pet dana počinje u Italiji i San Marinu.

Očekivani početni sastav za današnju utakmicu protiv Tunisa:

L. Kalinić, Bartolec, Lovren, Vida, Melnjak – Modrić, Badelj, Kovačić – Brekalo, Petković, Perišić

index.hr

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading