Select Page

“Dan zdravlja” u Posušju

“Dan zdravlja” u Posušju

Udruga žena liječenih od karcinoma dojke “Narcis” iz Širokoga Brijega po prvi puta u Posušju je održala “Dan zdravlja” u sklopu kojega su ženama ponuđeni besplatni mamografski pregledi, mjerenje tlaka i šećera u krvi.

FB_IMG_1524299058902

U sklopu ove akcije 52 žene su imale priliku dobiti besplatni mamografski pregled. Novac za održavanje “Dana zdravlja” svake godine je osiguran putem “Race for the Cure” (Trka – šetnja za ozdravljenje), koja se već 10 godina održava u Sarajevu, prvoga vikenda u listopadu. Za utrku se plaća registracija, a upravo tim novcima koji se prikupe na ovoj šetnji financiraju se mamografski pregledi kao što je bio ovaj u Posušju.

FB_IMG_1524299066188

„Moram pohvaliti srednje škole u Posušju, posebno Gimnaziju fra Grge Marića koje svake godine uspiju napuniti čak dva autobusa srednjoškolaca koji zajedno s nama idu na trku u Sarajevo. Upravo zbog te odlične suradnje i angažmana mladih iz Posušja, mi smo ove godine uspjeli pored Širokog Brijega, 50 mamografskih pregleda osigurati i za žene u Posušju,“ kazala je Radica Lasić, predsjednica Udruge „Narcis“ ZHŽ.

Cilj je prevencija, rano otkrivanje raka dojke te podizanje svijesti žena o važnosti redovnih pregleda. Dodajmo još za kraj da je i ovu akciju pregledanim ženama upotpunila i tvrtka Violeta darivanjem malih paketa s Violetinim proizvodima.

Radioposusje.b

OGLASI

Loading