Select Page

Studijska posjeta Istarskoj županiji

Studijska posjeta Istarskoj županiji

Predstavnici Općine Posušje su u razdoblju od 16.04.-19.04.2018. sudjelovali na studijskoj posjeti Istarskoj županiji koju je organiziralo Njemačko društvo za međunarodnu suradnju -GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH; Programme for Local Self-Government and Economic Development in Bosnia and Herzegovina (EU ProLocal) Commissioned by the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ), co-funded by the European Union).

Cilj posjete bila je razmjena znanja i iskustva po pitanju strateškog planiranja te upravljanja razvojem na lokalnoj razini, kao i učenje od konkretnih primjera iz prakse, točnije o programima kreditiranja te razvoju poduzetničke potporne infrastrukture. Kao primjer dobre prakse lokalnog razvoja odabran je posjet : Ustanovi Centar za istraživanje materijala Istarske županije – METRIS ( u sklopu Ustanove nalazi se i Tehnološki inkubator koji je posjećen), Edukacijskom gastronomskog centru Istra, odnosno posjet Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Istarskoj razvojnoj agenciji- IDA d.o.o., Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije¸ gradskoj upravi Grada Labina kao i obilazak poslovne zone Vinež u Labinu.

Uz sve navedene posjete institucijama bilo je i prilike čuti konkretne primjere njihovih lokalnih poduzetnika koji su pokrenuli poslovanje.

Tijekom izlaganja u svim navedenim institucijama naglasak je bio stavljen na projekte prekogranične suradnje koje su provodili te na modele uspostave i upravljanja poduzetničkim inkubatorima.

Opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading