Select Page

Danas počinje jesenski rok državne mature

Danas počinje jesenski rok državne mature

Jesenskom roku državne mature, koji će se provoditi od 19. kolovoza do 4. rujna, pristupit će 5450 pristupnika uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a počinje u srijedu pisanjem ispita iz francuskog jezika.

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali prijavljene ispite, osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu, priopćio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Rok završava ispitom iz filozofije

Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije. Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao ni oni kojima je utvrđena zaraza koronavirusom.

Objava rezultata je 9. rujna, a rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te sve informacije o polaganju državne mature dostupne su u Centru mature, na internetskoj stranici ncvvo.hr.

OGLASI

Loading