Select Page

Danas se počeli okupljati reprezentativci Hrvatske

Danas se počeli okupljati reprezentativci Hrvatske

Hrvatski nogometni reprezentativci okupljaju se u ponedjeljak u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je Marka Roga umjesto dokapetana Ivana Rakitića.

“Razgovarao sam s Rakitićem koji još nije riješio svoj status u klubu te u ovom trenutku nije spreman za reprezentaciju i ne bi mogao dati svoj maksimum. Nemam se sada vremena baviti što će biti kasnije, nadam se najboljem. Ako bude problema, riješit ću ih na svoj način, nema bojazni”, objasnio je.

“Zadnji je dan dugačkog prijelaznog roka, nezgodno je što ima još igrača koji nisu riješili svoje situacije, ali valjda ćemo se do treninga okupiti i znati kako stvari stoje. Moramo se pomiriti s time, ja to razumijem, no i za reprezentaciju moramo biti potpuno usredotočeni – tko to ne može, nema potrebe da dolazi. Puno je igrača bilo u pregovorima, puno je upitnika i naznaka, no nećemo žaliti, moramo ostati složni i donijeti bodove. Veseli me da je Jedvaj počeo standardno igrati, dobra je stvar otići iz kluba radi veće minutaže, a Perišićeve su igre u Kovačevom Bayernu također dobitak za nas”, dodao je Dalić.

Mateo Kovačić još će obaviti dodatni pregled kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, a kapetan Luka Modrić nije pod znakom pitanja. Nekoliko je riječi izbornik posvetio i Bruni Petkoviću.

“Najmanje je problema bilo s Lukom Modrićem, on je nositelj naše igre i kapetan. On uvijek daje svoj maksimum i ništa nije upitno. Petković je dobro odigrao s Dinamom u jakim europskim i domaćim utakmicama, ima kvalitetu koju je pokazivao i prije, ima moć i treba nam kao klasična špica koja može sačuvati loptu. Očekujem da će nam biti dobitak u nadolazećim dvobojima. Imamo sitnih problema, ali sam optimist i vjerujem u igrače koji su ovdje. Nema puno vremena i prostora za velike stvari na treninzima, ali ne sumnjam da ćemo biti dobri”, kaže Dalić.

Hrvatska će u ponedjeljak odraditi regeneracijski trening, a potom ima dva dana priprema uoči puta u Slovačku. Utakmica u Trnavi na rasporedu je 6. rujna, a gostovanje kod Azerbajdžana na rasporedu je tri dana poslije.

“Čekaju nas dva teška gostovanja na kojima trebamo dobar rezultat, a za dobar rezultat trebaju nam koncentracija, kvaliteta i znanje. Morat ćemo uložiti mnogo truda i energije kako bismo se vratili s bodovima. Slovaci su nezgodna, jaka momčad s tri nositelja igre u veznom redu. Lobotka, Kučka i Hamšik udarna su im snaga, žele posjed lopte i dominaciju, Duda im je lažna devetka, a opasan je i Mak na lijevoj strani. Ne smijemo im dati ni prostor ni vrijeme, ali svi su protiv nas maksimalno motivirani, pogotovo jer će imati pun stadion iza sebe. Kao i u Budimpešti, dok smo bili pravi, vodili smo, a kada smo popustili, bili smo kažnjeni. Ne smije nam se isto dogoditi u Slovačkoj”, zaključio je izbornik.

Hns-cff.hr

OGLASI

Loading